Logo Realitatea.md

Guvernul îl va înainta repetat pe Eugen Sturza la Ministerul Apărării. Filip: Dacă Dodon refuză, încalcă conștient Constituția (VIDEO)

13 Septembrie 2017, 15:12 // Politica

Dorește președintele Dodon sau nu dorește, Eugen Sturza ar putea totuși deveni ministru al Apărării. În debutul ședinței de astăzi, 13 septembrie, a Cabinetului de Miniștri, premierul Pavel Filip a menționat că îl va înainta în mod repetat pe Sturza la funcția menționată. Totodată, Pavel Filip a declarat că în refuzul primit în scris de la președintele Dodon, argumentele aduse sunt absurde.

„Eu trebuie să recunosc că nu prea am înțeles, dar nici societatea nu prea a înțeles această propunere, ori domnul președinte și PSRM se cred partid de guvernare. Altfel nu-mi pot înțelege înaintarea din partea președintelui. Îi sugerez să coboare cu picioarele pe pământ. Într-o țară Parlamentară președintele nu are nicio atribuție să vină cu propuneri în Cabinetul de miniștri. Această propunere este lipită de sens. Este o declarație ca și celelalte declarații”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Filip spune că-l va înainta repetat pe Sturză la funcția de ministru al Apărării. „Atunci când l-am înaintat pe dl Sturză am decis că mergem până la capăt. Am primit refuzul în scris al președintelui. Argumentele sunt absurde și voi înainta președintelui repetat candidatura. Dacă va refuza, încalcă conștient Constituția, mai ales că avem o Hotărâre a CCM care spune că este obligat să accepte a doua nominalizare. Dacă o va face, suntem pregătiți să facem și următorii pași pentru a scoate blocajul din jurul ministerului Apărării”.

Citește și:

Dodon l-a refuzat pe Eugen Sturza și a propus candidatul său la funcția de ministrul al Apărării: Nu vă place, treaba voastră! (VIDEO)

Leancă susține candidatul la funcția de ministru al Apărării: Am toată încrederea în Eugen Sturza și îi vom oferi tot sprijinul politic

Eugen Sturza, vicepreședintele PPEM, candidat la funcția de ministru al Apărării. Cine este acesta (FOTO/VIDEO)

Citeste tot despre: Eugen Sturza, Igor Dodon, Pavel Filip
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)