Logo Realitatea.md

(VIDEO) Iubirea care vindecă! Mama unei fetițe bolnave încearcă să găsească unele căi spre inima fiicei sale prin terapia cu animale

11 Ianuarie 2017, 20:15 // Societate

Durerea, prin care a trecut, a făcut-o să devină mai puternică și să privească cu alți ochi nevoile celor din jur. Mama unei fetițe diagnosticată cu un sindrom extrem de sever încearcă prin diferite metode să găsească căi spre inima fiicei sale. Pentru că micuța nu manifestă niciun fel de emoții sau sentimente pentru cei din jur, părinții i-au făcut cunoștință cu un câine dresat, iar rezultatul obținut din comunicarea celor doi a fost de-a dreptul impresionant. Astfel, terapia susținută de animale ar putea deveni o noțiune cunoscută și utilizată și în Republica Moldova.

Embed:

„Ideea a luat naștere datorită fiicei mele, care este diagnosticată cu sindromul Rett care presupune o dereglare neurologică multiplă, foarte severă, care duce la dereglări și pierderea tuturor abilităților”, povestește Doinița Losețchi, directorul unui ONG. 

Suferința Doinei Losețchi era cu atât mai acută cu cât nu a simțit niciodată iubire din partea fiicei sale. Boala crâncenă a lipsit-o pe copilă de orice fel de sentimente. 

„Încercând foarte multe modalități și metode de reabilitare a ei, am ajuns la concluzia că cel mai mult are nevoie de emoții pozitive ceea ce putem obține de la un cățel. Ei știu să iubească fără să ia în considerare aspectul fizic sau caracterul. Ei doar ne iubesc”, spune Losețchi.

Fobiile, crizele de epilepsie, autismul, presiunea arterială crescută, anxietatea sunt doar unele dintre afecțiunile ale căror efecte pot fi diminuate prin terapia cu animale. Asemenea tratamente se fac în întreaga lume cu delfini, cai, pești, papagali. Familia Losețchi a optat pentru un câine, iar rezultatele nu au întârzia să apară:

„Prima întâlnire a Alexandrei cu el m-a frapat, eu am rămas șocată. Ea l-a luat în brațe, a început să-l tragă de codiță, câinele este dresat și suportă copilașii. Eu am văzut legătura asta dintre animal și fetița mea și sunt sigură că putem ajuta așa orice copil. Nu neapărat cu nevoie speciale. Orice copil are nevoie de dragoste și emoții pozitive”, a menționat Losețchi.

Terapia cu animale va fi un serviciul absolut gratuit și va putea fi încercat la sediul Organizației Nonguvernamentale ”Copiii ploii”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)