Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

(VIDEO) Iubirea care vindecă! Mama unei fetițe bolnave încearcă să găsească unele căi spre inima fiicei sale prin terapia cu animale

11 Ianuarie 2017, 20:15 // Societate

Durerea, prin care a trecut, a făcut-o să devină mai puternică și să privească cu alți ochi nevoile celor din jur. Mama unei fetițe diagnosticată cu un sindrom extrem de sever încearcă prin diferite metode să găsească căi spre inima fiicei sale. Pentru că micuța nu manifestă niciun fel de emoții sau sentimente pentru cei din jur, părinții i-au făcut cunoștință cu un câine dresat, iar rezultatul obținut din comunicarea celor doi a fost de-a dreptul impresionant. Astfel, terapia susținută de animale ar putea deveni o noțiune cunoscută și utilizată și în Republica Moldova.

Embed:

„Ideea a luat naștere datorită fiicei mele, care este diagnosticată cu sindromul Rett care presupune o dereglare neurologică multiplă, foarte severă, care duce la dereglări și pierderea tuturor abilităților”, povestește Doinița Losețchi, directorul unui ONG. 

Suferința Doinei Losețchi era cu atât mai acută cu cât nu a simțit niciodată iubire din partea fiicei sale. Boala crâncenă a lipsit-o pe copilă de orice fel de sentimente. 

„Încercând foarte multe modalități și metode de reabilitare a ei, am ajuns la concluzia că cel mai mult are nevoie de emoții pozitive ceea ce putem obține de la un cățel. Ei știu să iubească fără să ia în considerare aspectul fizic sau caracterul. Ei doar ne iubesc”, spune Losețchi.

Fobiile, crizele de epilepsie, autismul, presiunea arterială crescută, anxietatea sunt doar unele dintre afecțiunile ale căror efecte pot fi diminuate prin terapia cu animale. Asemenea tratamente se fac în întreaga lume cu delfini, cai, pești, papagali. Familia Losețchi a optat pentru un câine, iar rezultatele nu au întârzia să apară:

„Prima întâlnire a Alexandrei cu el m-a frapat, eu am rămas șocată. Ea l-a luat în brațe, a început să-l tragă de codiță, câinele este dresat și suportă copilașii. Eu am văzut legătura asta dintre animal și fetița mea și sunt sigură că putem ajuta așa orice copil. Nu neapărat cu nevoie speciale. Orice copil are nevoie de dragoste și emoții pozitive”, a menționat Losețchi.

Terapia cu animale va fi un serviciul absolut gratuit și va putea fi încercat la sediul Organizației Nonguvernamentale ”Copiii ploii”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)