Logo Realitatea.md

(video) Ministerul de Externe comentează cazul celor 26 de moldoveni care ar fi exploatați prin muncă în Spania

22 Octombrie 2018, 22:09 // Actualitate

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei s-a autosesizat în privința cazului unui grup de cetăţeni moldoveni, aflaţi în dificultate în regiunea Albacete şi anunță că acordă toată asistenţa necesară acestor persoane. 

Pentru clarificarea situaţiei, agentul consular al Ambasadei Republicii Moldova la Madrid s-a deplasat la faţa locului. De asemenea, Ambasada a notificat autorităţile locale privind situaţia în cauză, iar organele de anchetă investighează cazul.
 
Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, a subliniat că pentru moment este important ca persoanele respective să fie asigurate cu un loc de cazare până la repatrierea lor în Republica Moldova, în acest sens, prin eforturile misiunii diplomatice, fiind parţial identificată această posibilitate.

”În ceea ce ţine de alte aspecte ale acestui caz, atât autorităţile spaniole, cât şi cele moldoveneşti sunt în contact şi întreprind toate măsurile necesare pentru elucidarea şi soluţionarea pozitivă a situaţiei”, a menționat ambasadorul Violeta Agrici.

Realitatea.md amintește că ieri, Curaj TV a publicat un video despre faptul că 26 de moldoveni spun că au fost duși în Spania la strâns usturoi de către o firmă de recrutare de la Chișinău, cu promisiuni de câștig de 5 euro pe oră, dar au ajuns în condiții mizerabile să câștige doar de mâncare și chirie.

Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații urmează să întreprindă toate acțiunile ce se impun în vederea depistării locului aflării acestor persoane și luarea măsurilor legale în acest caz.

VEZI ȘI:

Am venit la câștig și am dat de belea... Poliția s-a sesizat pe cazul moldovenilor, care ar fi exploatați la muncă în Spania (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 -0.3264%
USD USD 17.9087 0.1650%
RUB RUB 0.2800 0.0000%
RON RON 4.2325 -0.3109%
UAH UAH 0.6671 -0.4477%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile