Logo Realitatea.md

(VIDEO) Noul ambasador al SUA în R. Moldova transmite PRIMUL mesaj în limba română, în care își povestește istoria vieții

25 Octombrie 2018, 15:12 // Actualitate

Noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a a ajuns astăzi la Chișinău, împreună cu familia sa. Pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA a fost publicat primul discurs al acestuia în limba română, în care povestește puțin despre viața sa și drumul său în cariera de diplomat. 

”Suntem încântați să-l salutăm pe Ambasadorul Dereck J. Hogan, care a sosit astăzi la Chișinău împreună cu familia. Prin intermediul acestui video dumnealui dorește să se prezinte poporului Moldovei în calitate de al nouălea Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova”, se arată în mesajul autorității diplomatice.

Vedeți mai jos discursul noului ambasador:

”Sunt profund onorat să fiu ambasador al SUA în R. Moldova, într-o perioadă atât de importantă pentru relațiile noastre bilaterale. Din adolescență am știu că vreau să devin diplomat. În anul 1990, părinții mei m-au înscris într-un program de vară pentru elevii interesați de afaceri externe, unde am avut ocazia să ascult doi diplomați americani vorbind despre contribuția lor la încetarea războiului rece. În acel moment, am decis să-mi concentrez studiile academice pe relațiile internaționale, iar la 23 de ani am început cariera de diplomat.

Cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt călătoriile cu mașina prin SUA, când admiram bogăția și varietatea culturală din țara mea. De atunci, am o profundă apreciere pentru unitate și putere în diversitate.

Republica Moldova la fel are o istorie și o cultură bogată. Știu că cetățenii Republicii Moldova vorbesc mai multe limbi, printre care rusa, ucraineana, găgăuza și altele. Eu vorbesc de asemenea și limba rusă și abia aștept să călătoresc prin țară pentru a comunica cu oamenii.

Sunt căsătorit cu Anny de 19 ani minunați și avem o fiică adolescent Hannah. Împreună, suntem încântați să vizităm frumoasele podgorii, sate și orașe și să ne bucurăm de tot ce oferă Moldova, inclusiv sarmale și mămaliga.

Nouă ne place natura, precum și activitățile în aer liber și întodeauna suntem gata de aventuri. În calitate de ambasador, eu respect și admir tenacitatea țării Dvs. de a-și consolida independența și a construi o societate democratică, stabilă și prosperă. Statele Unite ale Americii au fost și întotdeauna vor fi un partener devotat al Moldovei”.

Dereck J. Hogan are o experiență de diplomat de circa 20 de ani. În ultimul an,a activat în calitate de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. 

Hogan este expert pe zona Europei de Est și a fost anterior în diverse misiuni în Rusia, Azerbaidjan şi Afganistan.

Noul ambasador al SUA la Chișinău vorbește limba română, rusă și spaniolă. 

Amitnim că, mandatul precedentului ambasador al SUA la Chișinău James Pettit a expirat luna trecută. Acesta a deținut funcția din anul 2014.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4587 0.3150%
USD USD 17.1904 0.1462%
RUB RUB 0.2632 0.3814%
RON RON 4.0920 0.5084%
UAH UAH 0.6361 -0.5628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile