Logo Realitatea.md

(VIDEO) Prețurile la carburanți, subiect de discuție la Guvern: ”Trebuie mai multă transparență, ca fiecare cetățean să poată face singur calcule”

05 Iunie 2018, 16:15 // Economie

Procesul de calculare a prețurilor la carburanți trebuie să fie cât mai transparent, astfel încât fiecare cetățean al țării să poate face singur calcule. Este părerea premierului Pavel Filip care a fost exprimată în cadrul ședinței Guvernului din 5 iunie 2018, după ce creșterea prețurilor la carburanți a scos oamenii în stradă. 

Embed:

”Mulțumesc ANRE că a luat această atidutine. Nu ne băgăm peste instituțiile independente, dar cred că trebuie de lucrat de așa manieră, ca să nu trezim suspiciuni în societate. Intervenția mea nu a fost de moment, vreau să punem punct și să ducem o claritate în privința stabilirii prețului la carburanți etc. Programul a fost elaborat, a fost aprobat prin metodologie. Trebuie mai multă transparență, ca aceste discuții să fie publice, ca fiecare cetățean să poată face calcule”, a declarat Pavel Filip.

În acest context, premierul a venit cu o solicitare către ministrul Economiei, Chiril Gaburici să efectueze împreună cu echipa de experți o analiză amplă și, în caz de necesitate, să propună modificări în privința cadrului legal.

Amintim că zilele trecute, la Chișinău a fost organizat un protest față de scumpirea carburanților. Protestatarii au organizat un marș automobilistic prin Capitală și au parcat mașinile în Piața Marii Adunări Naționale. Asta după ce la începutul săptămânii trecute, ANRE a aprobat scumpirea carburanților cu aproximativ 65 de bani per litru. Premierul Pavel Filip a cerut ANRE să-și suspende ultima decizie, Agenția a spus că se conformează cererii. 

VEZI ȘI:

UPDATE Scumpirea carburanților a scos șoferii din Capitală în stradă (FOTO, VIDEO)

ANRE a suspendat ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți! De mâine, vom reveni la prețurile vechi

Pavel Filip cere ANRE-ului lămuriri privind evoluția prețurilor la carburanți, iar MEI-ului - îmbunătățirea legislației

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile