Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

(VIDEO) Premierul Pavel Filip cere autorităţilor să conlucreze eficient pentru a face faţă condiţiilor meteo nefavorabile

11 Ianuarie 2017, 15:06 // Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, astăzi, ședința Comisiei pentru situații excepționale, în legătură cu condiţiile meteo dificile, cauzate de ninsorile abundente și temperaturile scăzute.

Foto: gov.md

Premierul a spus că este informat permanent despre măsurile întreprinse de autorități şi a accentuat necesitatea menţinerii, în continuare, a unei mobilizări maxime pentru intervenția la timp şi acordarea ajutorului necesar cetățenilor, deszăpezirea drumurilor pentru asigurarea traficului, deblocarea accesului la locaţiile de importanţă socială.

În acest context, premierul a mulţumit responsabililor pentru activitatea desfăşurată până acum, subliniind importanţa unei colaborări strânse dintre autorități. „Mă refer la recentele cazuri, când medicii de la urgență, împreună cu salvatori au înfruntat troienele și viscolul pentru a prelua de acasă trei femei gravide și a le transporta în siguranță la spital. O femeie pe nume Parascovia Gaidarlî din Taraclia a născut deja un băiat pe nume Artiom”, a spus Pavel Filip.

Premierul a solicitat responsabililor pe domenii să raporteze despre situaţia la zi pe fiecare sector în parte. Astfel, reprezentanţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, au informat că situaţia se află sub control,  nu există localităţi deconectate de la energia electrică, iar pe sectoarele unde deplasarea transportului este blocată de lucrează non-stop pentru deblocarea traseelor. Potrivit informaţiilor de ultimă oră, în raionul Cahul a fost sistată parţial circulaţia transportului de tonaj mare, în raionul Cantemir este blocată o porţiune a traseului Vişniovca – Comrat, iar în raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă se circulă cu dificultate în apropierea a şase sate.

Conform Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în lucrările de deszăpezire sunt implicate 232 de unităţi de transport şi 185 de muncitori, care dispun de 54 de mii de tone de material antiderapant.

În acest context, prim-ministrul a cerut autorităților responsabile din localitățile țării să asigure deszăpezirea nu doar a arterelor principale, dar și a străzilor secundare, a trotuarelor, pe unde se deplasează cetățenii.

„Se apropie sărbătoarea sfântului Vasile şi a Anului Nou pe stil vechi. Oamenii se vor deplasa mai mult în aceste zile. Astfel, solicit autorităţilor să ia toate măsurile necesare pentru a asigura deplasarea cetăţenilor la locul de destinaţie şi a garanta securitatea acestora”, a subliniat prim-ministrul.

Totodată, Pavel Filip a cerut să fie asigurată informarea permanentă a cetăţenilor despre activitatea punctelor de trecere a frontierei de stat, unde în prezent sunt înregistrate unele blocaje, în legătură cu înzăpezirea traseelor în ţările vecine, România şi Ucraina.

Premierul a solicitat, de asemenea, să fie luate toate măsurile ce se impun pentru a asigura deplasarea elevilor la şcoli şi activitatea instituţiilor de învăţământ.

  Realitatea TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0655 -0.4306%
USD USD 19.5321 -0.4221%
RUB RUB 0.3396 0.5329%
RON RON 4.6262 -0.2415%
UAH UAH 0.7202 -1.1800%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 mar, 18:17 //

VIDEO de la grădinița vizitată de Pavel Filip: ”Pentru a șterge, a spăla și a mătura nu trebuie să facem investiții de milioane, doamnă director”

17 mar, 19:19 //

(FOTO) Presa rusă râde de Dodon. Putin l-a lăsat să aștepte în anticamera patru ore, pentru întrevederea cerută de președintele moldovean

10 mar, 17:13 //

Foto: Instagram.com/Deschide.MD (FOTO) Avocatul-vedetă Valerian Mânzat, de la viață de lux… la spălat podele în penitenciar, fără mănuși

15 mar, 08:46 //

Foto: IPN UPDATE! Ofițerii CNA și procurorii anticorupție continuă perchezițiile la domiciliul ministrului Agriculturii

02 mar, 14:20 //

Cum arată avocatul Valerian Mînzat după o lună de arest preventiv în Penitenciarul nr.13 – FOTO, VIDEO

22 mar, 11:22 //

(VIDEO) Mesajul ÎNFIORĂTOR al tinerei, care a încercat să se arunce ieri seara de pe clădirea Hotelului Național. Cavcaliuc: Are legătură cu jocul morții

24 mar, 16:34 //

Și-a filmat propria moarte! O tânără a decedat la volan în timp ce se filma live pe o rețea de socializare. Atenție VIDEO 18+

16 mar, 08:26 //

Foto: imagine simbol Scenariu ca în filme! Fiica unui fost poliţist, împuşcată mortal de un fost iubit. Cu câteva ore înainte, bărbatul l-a împuşcat pe actualul iubit

14 mar, 11:38 //

Moldovenii vor primi PENSII după o nouă formulă de calcul. Când se va întâmpla aceasta și care este modalitatea

25 feb, 17:49 //

Foto: presedinte.md Dodon a uitat de politețe și diplomație! Folosește limbaj bădărănesc în scrisorile oficiale către ambasadorii SUA și României (DOC)