Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

(VIDEO) Primăria a decis ca limitatoarele de viteză din Chișinău să rămână și pe timp de iarnă! Conducătorii auto sunt nemulțumiți de decizia autorităților

09 Ianuarie 2017, 19:30 // Societate

Limitatoarele de viteză din Chișinău rămân și pe timp de iarnă. Decizia a fost luată la Primărie, după ce în ultimul timp s-au înregistrat mai multe accidente rutiere la trecerile de pietoni. În timp ce șoferii sunt deranjați de decizia autorităților, pietonii rămân cei mai mulțumiți de situație.

Embed:

„După ce a fost un accident la strada Bogdan Voievod și a fost accidentată mortal o persoană, la dispoziția primarului am fost nevoiți să intervenim din nou și l-am instalat ca să nu se mai repete așa cazuri neplăcute”, a declarat șeful interimar „Exdrupo”, Ștefan Racu. 

Limitatoarele de viteză urmau să fie înlăturate, încă la începutul sezonului de iarnă. Aceste instalații se înlăturau pentru a nu împiedica deszăpezire drumurilor. Cu toate acestea, responsabilii de la primărie afirmă că în acest an, instalațiile nu vor fi scoase din cauza numărului mare de accidente rutiere.

„Noi în acest an la insistența primarului nu le-am demontat și ne provoacă dificultăți la 14 utilaje care s-au defectat din cauza lor, plus la asta unitățile de transport, după ce depășesc limitatorul de viteză se produce un șoc care se lasă toată masa asta de material derapant cu zăpadă și provoacă niște acumulări de zăpadă pe carosabil și suntem nevoiți să intervenim practic non-stop, anume la aceste limitatoare de viteză, dar și conducătorii auto văd care este efectul pe timp de iarnă”, a menționat Racu. 

Reinstalarea denivelărilor artificiale a provocat nemulțumirea conducătorilor auto. Șoferii spun că aceste instalații le deteriorează mașinile și le îngreunează traficul rutier. Mai mult, aceștia afirmă că unele limitatoare de viteză instalate la rampă sunt periculoase.

„Clar că nu, uitați-vă afară ce se întâmplă e ghețus și zăpadă, cum să mergi cu viteză, se primesc accidente, mai mult de 30-40 km pe oră nu ar trebui să fie. Și la vale și la deal ele sunt periculoase, și pe drum drept sunt periculoase, poți să ai și cauciucuri de iarnă, dacă nu poți să păstrezi distanța și nu știi a merge, nu lovești pe altul te lovești pe tine”, menționează un șofer.

„Ele trebuiesc numai acuma ca să frâneze cineva, mai rău o să facă, pentru că e lunecos”, explică alt șofer.

„Nu ar fi binevenit pe timp de iarnă fiindcă și mai aluneci și din cauza lor se primește un pic de frânare și atunci careva din urmă poate să alunece. Pentru oamenii cu soviste, nu ar trebui nici vara. La deal într-adevăr îți strică din viteză, pierzi mult și păliturile acestea la puntea din față de fiecare dată se deteriorează și cauciucurile și piesele”, a precizat alt conducător auto. 

Mulțumiți de decizia autorităților rămân pietonii.

„În orice caz asta ține de siguranța pietonilor”, a spus un pieton.

„E bine, în fața la zebră numaidecât ca să poată oamenii să meargă pe așa anotimp, numaidecât trebuie un lejaișii polițeischii sau cum în română polițistul pe jos-limitataore de viteză”, spune alt pieton.

„Este mai bine că sunt că sunt lângă zebră. Sunt care stopează, dar sunt care trec peste acelea, acum iarna ele nu se văd, dar vara se vede”, explică o femeie.

Potrivit legislației limitatoarele de viteză pot fi instalate doar cu acceptul poliției și a autorităților publice locale.

  Realitatea TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3298 -0.0033%
USD USD 20.0355 -0.1162%
RUB RUB 0.3445 -1.7679%
RON RON 4.7186 0.0360%
UAH UAH 0.7411 -0.1482%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
02 feb, 16:29 //

LIVE TEXT, FOTO, VIDEO: Valerian Mînzat, REȚINUT! Mascații CNA și procurorii anticorupție au descins în oficiul și domiciliul avocatului

08 feb, 13:54 //

Un filmuleț despre cum se vând mașinile aduse din Germania la Piața Pruncul din capitală! Te vei amuza maxim - VIDEO

23 ian, 22:50 //

Foto: IP Rîşcani DP Chişinău O tânără de 21 de ani din Chișinău, dată dispărută. A lăsat acasă un băiețel de un an și nouă luni (FOTO)

26 ian, 16:49 //

Avionul de pe ruta Chișinău-Moscova a făcut cale întoarsă de două ori! Trei moldoveni scandaloși au reținut zborul (VIDEO)

24 ian, 12:44 //

captură Jurnal TV Oferta lui Vlad Plahotniuc pentru Jurnal TV: ”Le pot oferi o soluție bună, dacă jurnaliștii dați afară nejustificat ar putea fi reîntorși la muncă”

01 feb, 11:13 //

Preşedinţia trimite în comisiile parlamentare reprezentanți care nu vorbesc limba română. Maria Ciobanu: Nu înţeleg, vreau să traduceți (VIDEO)

17 feb, 19:46 //

colaj: realitatea.md Detalii în cazul împușcăturilor de la Stăuceni! 13 atacatori cu antecedente penale au intrat pe teritoriul întreprinderii. Directorul era în legitimă apărare (VIDEO)

02 feb, 19:04 //

Primele declarații ale avocatului Valerian Mânzat după ce a fost arestat. Detalii CNA despre perchezițiile efectuate (VIDEO)

15 feb, 15:30 //

Veaceslav Platon a fost adus în scaun cu rotile la ședința de judecată. Medicul susține că este vorba despre simulare – FOTO, VIDEO

30 ian, 14:02 //

SIS: Ana Ursachi ar fi divulgat informații ce constituie secret de stat! Noi imagini VIDEO cu camera ascunsă, filmate de avocată