Logo Realitatea.md

(VIDEO) Primarul unui oraș marchează cu roșu casele celor infectați cu COVID-19

08 Aprilie 2021, 12:08 // În lume

Un primar dintr-un oraș din centrul Venezuelei a început să marcheze cu simboluri roșii de avertizare casele oamenilor infectați cu COVID-19. De asemenea, edilul a amenințat că va reduce beneficiile sociale persoanelor care nu vor respecta normele de protecție și restricțiile impuse.

„Ne protejăm oamenii”, a spus Luis Duque, primarul municipiului Sucre din statul Yaracuy, arătând spre un marcaj roșu de pe o hârtie albă lipită pe peretele unei case.

„Acest lucru indică faptul că există un caz de infectare cu COVID-19 sau un caz suspect, lucru ce va face ca oamenii să fie atenți”, a adăugat el într-un videoclip postat săptămâna aceasta pe contul său de pe o rețea de socializare.

Primarul a spus că va recurge la măsuri radicale, deoarece în momentul de față Venezuela, asemeni altor țări se confruntă cu un nou val de coronavirus. De asemenea, Duque a spus că va lua în considerare inclusiv reducerea distribuirii rațiilor alimentare și a gazului pentru persoanele care nu vor respecta restricțiile și măsurile de protecție.

Mișcarea inițiată de Duque, care este de altfel membru al partidului socialist al președintelui Nicolas Maduro, l-a determinat pe procurorul șef Tarek Saab, membru al opoziției să deschidă o anchetă pe numele acestuia.

Ieri, într-o postare de pe o platformă de socializare, Saab a numit măsurile lui Duque drept o acțiune de „segregare”, adăugând că biroul său și biroul avocatului poporului au început să înlăture deja semnele.

Țara din America de Sud se confruntă cu o reapariție a virusului după un prim val din luna august de anul trecut, cu 1.526 de cazuri noi și 15 decese raportate marțea trecută.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile