Logo Realitatea.md

VIDEO și FOTO - Prim-ministrul Republicii Moldova și Prințul Albert al II-lea de Monaco au semnat un ACORD și un Memorandum. Detalii

04 Mai 2017, 15:49 // Actualitate

La invitația Prim-ministrului Pavel Filip, Principele Albert al II-lea de Monaco, întreprinde o  vizită în Republica Moldova. Oficialii au avut astăzi o întrevedere bilaterală, urmată de reuniunea delegațiilor în format lărgit. În cadrul acesteia au fost discutate posibilitățile de aprofundare a cooperării bilaterale în diverse domenii şi trasate direcțiile prioritare de colaborare.

După reuniune părţile au semnat Acordul - cadru de cooperare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Alteței Sale Serenisime Prinţul de Monaco, care exprimă interesul pentru aprofundare a cooperării în toate domeniile de interes reciproc.

„Sunt sigur că acest Acord va servi drept o platformă în baza căreia urmează a fi negociate şi semnate alte acorduri bilaterale sectoriale. Doresc să exprim şi pe această cale mulțumiri pentru disponibilitatea manifestată de partea monegască în vederea intensificării colaborării bilaterale şi consolidării cadrului juridic moldo – monegasc”, a menționat în context Prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit Acordului - cadru de cooperare, printre domeniile prioritare de cooperare se regăsesc protecţia mediului şi explorarea energiilor renovabile, schimbul de experiență în adoptarea şi implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, agricultura şi industria agroalimentară, turismul şi serviciile hoteliere, cultura, educația şi sportul.

Pentru promovarea pe viitor a unor proiecte concrete de cooperare moldo – monegasce în domeniul mediului, tot astăzi, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Fundația Principelui Albert al II-lea şi Ministerul Mediului al Republicii Moldova.


Cu acest prilej, Fundaţia „Principele Albert II de Monaco” a exprimat intenția examinării posibilității de a susține anumite proiecte de mediu în țara noastră care ar permite facilitarea funcționării primului Parc Naţional de pe teritoriul ţării noastre – „Parcul Naţional Orhei”, precum şi elaborarea a 10 Planuri de conservare pentru 10 specii de păsări din Zonele Ramsar incluse în Cartea Roşie.

Realitatea.md amintește că, la invitația prim-ministrului Pavel Filip, prințul principatului Monaco, Albert al II-lea, întreprinde, în perioada 4 – 5 mai 2017, o vizită oficială în Republica Moldova. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile