Logo Realitatea.md

Viitorii elevi vor putea merge în clasa întâi de la vârsta de șase ani. Metodologia urmează a fi modificată

22 Aprilie 2019, 15:41 // Societate

Copiii de șase ani vor putea fi înscriși în clasa întâi. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care, în Ședința operativă de astăzi, a declarat că în cel mai scurt timp, metodologia va fi modificată, iar copiii care sunt născuți după întâi septembrie, vor fi înscriși la școală din primul tur.  

”Anul acesta, copiii care sunt născuți inclusiv după întâi septembrie, până la 31 decembrie, vor putea fi înscriși în primul tur, pe platforma escoala.chisinau.md. Anual avem circa o mie de copii născuți după întâi septembrie, care nu erau primiți din primul tur la școală. Metodologia va fi modificată, probabil că săptamâna respectivă, astfel încât vom adapta și platforma eșcoală”, a explicat Ruslan Codreanu. Edilul capitalei a adăugat că astfel părinții nu vor mai fi nevoiți să aștepte două luni pentru a afla dacă copii lor au fost sau nu, înscriși în clasa întâi.

Realitatea.md amintește că, anterior, în Ședința operativă a Primăriei din 8 aprilie, Codreanu a declarat că va face un demers către Ministerul Educației ca să modifice metodologia pentru municipiul Chișinău, astfel încât din primul tur să poată fi înscriși copiii care sunt născuți până la 31 noiembrie. 

În acest an, pentru prima dată, înscrierile copiilor în clasa întâi se efectuează online prin intermediul platformei escoala.chisinau.md. 

CITEȘTE ȘI: 

Copiii de șase ani ar putea fi înscriși în clasa întâi. Se vrea modificarea regulamentului

Peste o mie de copii, înregistrați deja online în clasa întâi. Cu ce probleme se confruntă platformă lansată săptămâna trecută

 

 
 
 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile