Logo Realitatea.md

Viitorii polițiști de frontieră au aflat de la generația de grăniceri cum să-și facă o carieră de succes la hotare

14 Septembrie 2018, 22:01 // Societate

Elevii primului an de studii la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF) s-au întâlnit cu veteranul autorității de frontieră, colonel în rezervă Alexandr Nichiforov. A fost o ocazie pentru tineri de a afla mai multe despre o carieră de succes la frontieră şi despre cele mai importante misiuni a ofițerului în rezervă pe tot parcursul său profesional.

Dialogul inițiat între generații este un prim eveniment din șirul întâlnirilor care vor avea loc periodic la CESF, având drept scop valorificarea experienței ofițerilor, care au activat anterior, fortificarea în rândul noilor generații a sentimentelor de patriotism, devotament și demnitate, precum și implicarea acestora în procesul consultativ privind inițiativele lansate de Poliția de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, Alexandr Nichiforov a perindat în activitatea frontalieră încă de la începuturile formării instituției, ocupând diverse funcții și asumându-și angajamente importante în sectoarele de responsabilitate.

Trecutul său profesional este demn de urmat pentru mulți din cei ce au ales să devină polițist de frontieră. Istoriile despre operațiunile petrecute la frontieră, cu scopul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere, rezultatele acestora și metodele implementate în acest sens, au menținut pe o notă captivantă discuțiile cu elevii curioși.

Ora din istoria autorității de frontieră, între trecut și viitor, a succedat cu un tur de prezentare a CESF pentru grupul de veterani, venit în vizită.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile