Logo Realitatea.md

Vino cu bunicii la teatru și primește un bilet gratuit! Programul „60 plus”, care va doborî stereotipurile despre viața după pensionare (VIDEO)

14 Decembrie 2017, 12:01 // Societate

Perioada de pensionare nu este o sentință, ci doar o nouă etapă din viață, care poate și trebuie trăită din plin. Este mesajul cu care vin inițiatorii proiectului „60 plus”. Prima activitate din cadrul acestui program social este „Vino cu bunicii la teatru”. Astfel, timp de o lună, persoanele care vor prezenta legitimația de pensionar 60+, la cumpărarea unui bilet la piesele Teatrului Național „Mihai Eminescu”, vor primi al doilea bilet cadou. 

Colaj Realitatea.md

„E extraordinar de binevenit acest moment, pentru că eu pot să râd la o scenă, nepotul poate să râdă la o altă scenă și neapărat după ce ai vizionat, vrei să discuți, să vorbești, să vezi ce a înțeles el și ce am înțeles eu. Pentru că aceste momente tocmai ne deschid sufletul, devin momente sensibile pentru ambii”, spune Tamara Berzoi, artistă a poporului, cavaler al ordinului de onoare și lector superior la facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Ideea este susținută și de echipa Teatrului Național „Mihai Eminescu”, iar directorul Petru Hadârcă speră ca aceasta să aibă priză și cât mai mulți bunici, copii și nepoți să vină împreună la spectacole. 

Directoarea programului social „60plus”, Anasatasia Primov, susține că, prin intermediul acestei activități și a proiectului în totalitate își dorește ca persoanele trecute de vârsta de 60 de ani să-și pună în valoare experiența și cunoștințele pe care le posedă, să ducă un mod de viață activ alături de familie și să se simtă utili. 

Odată cu programul „60 plus”, azi, a fost lansată și platforma online 60plus.md. Site-ul va include proiecte foto şi video, articole, interviuri, reportaje şi analize pe diferite teme de interes atât pentru vârstnici, cât şi pentru nepoții şi copiii acestora.

Pe lângă platforma online, în cadrul Programului social „60 plus” se vor organiza mai multe activități, inclusiv evenimente publice şi campanii de informare, ce vor contribui la incluziunea socială a acestui grup de cetățeni şi vor pune în valoare comunicarea între generaţii.

Programul social „60 plus” este implementat cu suportul financiar oferit de către Departamentul de Stat al SUA.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile