Logo Realitatea.md

Viorel Morari, citat în instanță în dosarul „Chirtoacă”. Reacția șefului Procuraturii Anticorupție

17 Iulie 2017, 18:55 // Societate

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost chemat în instanță în dosarul „Chirtoacă”, după ce avocații primarului general au depus o contestație în acest sens.

„Este un joc al apărării. În primul rând, eu nu am posibilitatea să merg la fiecare contestație care se înaintează. Vă dați seama, sunt 50 de procurori, iar contestații sunt zeci dacă nu, chiar sute. Deci este imposibil din punct de vedere fizic să fiu prezent la aceste ședințe. În al doilea rând, consider că avocații încearcă să tergiverseze procesul. Spun asta pentru că este irelevant ca eu să particip la ședința de judecată, dat fiind faptul că este procurorul care instrumentează cazul și el reprezintă opinia instituției din care face parte”, a explicat Viorel Morari pentru Deschide.MD.

Întrebat dacă va merge la ședința de judecată, acesta a declarat că va decide mai târziu.

Amintim că, astăzi, avocata Tatiana Iovu a contestat ordonanța de pornire a urmăririi penale, care a fost emisă pe 25 decembrie 2015 de șeful Procuraturii Anticorupție. „Ședința de judecată s-a amânat pentru că au fost ridicate mai multe întrebări cu privire la cine va instrumenta mai departe cazul, pentru că noi am contestat ordonanța procurorului ierarhic superior (n.r. Viorel Morari)”, a declarat avocata lui Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă a contestat reținerea sa: „Urmărirea penală a început înainte ca infracțiunea să aibă loc”. Procurorul: „E un joc al avocaților” (VIDEO)

Primarul Dorin Chirtoacă este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și acte de corupție, în dosarul legat de parcările cu plată din Chișinău. Vineri, 14 iulie, magistrații de la Judecătoria Buiucani i-au prelungit mandatul de arest la domiciliu cu încî 25 de zile. Potrivit procurorilor, în scurt timp va fi finalizată urmărirea penală, iar cauza va fi expediată în judecată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4554 0.0700%
USD USD 16.8437 0.4503%
RUB RUB 0.2630 -1.6455%
RON RON 4.1684 -0.0551%
UAH UAH 0.6370 -0.0628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile