Logo Realitatea.md

Viorel Țopa și cumnatul acestuia Răzvan Paveliu, condamnați azi la 9 și 7 ani de închisoare pentru spălare de bani

29 Septembrie 2016, 15:28 // Actualitate

Omul de afaceri Viorel Țopa, despre care se spune că ar finanța formațiunea politică „Platforma Demnitate și Adevăr”, a fost condamnat astăzi la 9 ani de închisoare pentru uz de fals și spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Totodată, Judecătoria Buiucani i-a aplicat în același dosar pedeapsa de 7 ani de închisoare și cumnatului acestuia Răzvan Paveliu, care a figurat în calitate de complice la acțiunile lui Viorel Țopa. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către procurorul Anticorupție, Viorel Morari.

Declarația privind condamnarea „la 15 ani de închisoare” a lui Viorel Țopa a fost făcută de către Andrei Năstase, candidatul „Platformei DA” la funcția de președinte, în cadrul unor dezbateri organizate astăzi de Clubul Jurnaliștilor de Investigație.

Solicitat de Realitatea.md, procurorul Anticorupție, Viorel Morari, a confirmat informația, menționând doar că Viorel Țopa a fost condamnat la 9 ani de închisoare, nu 15. Având însă o condamnare anterioară de la care s-a eschivat, instanța a dispus cumularea pedepselor, stabilind în total 15 ani de detenție în penitenciar de tip închis.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Răzvan Paveliu, complice în infracțiunile comise de Viorel Țopa, care este și cumnatul omului de afaceri. Astfel, fiind condamnat astăzi la 7 ani de închisoare, Judecătoria Buiucani a dispus condamnarea acestuia, prin cumul, la 8 ani de închisoare.

Sentințele au fost pronunțate în lipsa persoanelor condamnate. Totodată, instanța a eliberat mandat de căutare internațională a lui Victor Țopa și Răzvan Paveliu.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6652 0.7646%
USD USD 17.2389 0.0580%
RUB RUB 0.2267 -0.5265%
RON RON 4.2410 0.7746%
UAH UAH 0.6050 -0.1156%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile