Logo Realitatea.md

Vitalie Gămurari: R. Moldova are toată susținerea SUA în continuarea parcursului european al țării (VIDEO)

12 Iunie 2018, 13:31 // Politica

Actuala guvernare a Republicii Moldova are sprijinul partenerilor din Statele Unite ale Americii pentru a continua vectorul pro-european al țării. O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi de către purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari, în cadrul briefingului săptămânal.

„În cadrul ședinței de astăzi a partidului, președintele PDM Vlad Plahotniuc, a făcut o scurtă prezentare a vizitei sale pe care a avut-o recent în SUA. Din delegaţie au mai făcut parte președintele Parlamentului Andrian Candu și vicepreședintele democraţilor, Vlad Cebotari. Ei au avut întrevederi cu mai mulți congresmeni americani, iar discuțiile s-au axat pe colaborarea dintre Moldova și SUA. Oficialii americani și-au reiterat încrederea acordată și susținerea referitor la continuarea vectorului pro-occidental de dezvolatre a Republicii Moldova. S-a discutat despre relațiile bilaterale dintre Moldova şi SUA, inclusiv proiecte pentru viitor", a afirmat Gămurari.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PDM a mai menționat că sprijinul autorităţilor americane este esențial pentru ţara noastră, motiv pentru care Moldova susţine în continuare relațiile cu partenerii din SUA.

Amintim că, săptămâna trecută, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită în SUA unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali, printre care şi congresmanul Pete Olson, care este preşedintele Grupului parlamentar SUA – Moldova.

Citeste tot despre: PDM, sprijin, SUA, vizită, Vlad Plahotniuc
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile