Logo Realitatea.md

Vizită „cu gust amar” a Silviei Radu la „Exdrupo”. Până la finele săptămânii, conducerea întreprinderii trebuie să prezinte un plan (FOTO)

14 Noiembrie 2017, 16:37 // Societate

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a rămas dezamăgită de starea în care se află parcul de unități de transport specializate ale Întreprinderii Municipale „Exdrupo”, în urma vizitei efectuate azi, or, marea majoritate a utilajelor se exploatează mai bine de 20 de ani, unele fiind produse încă în anii 1960. Edilul a dispus ca, până la finele acestei săptămâni, conducerea întreprinderii să vină cu un plan de acțiuni de intervenție pentru sezonul rece.

„Am solicitat ca să avem elaborat şi aprobat un plan de intervenţie, foarte concret, care ar permite serviciilor municipale să asigure curăţarea oraşului în câteva ore după ninsoare. În cazul unor intemperii, se va interveni cu prioritate pe străzile principale, pe unde circulă transportul public, căile de acces către suburbii şi zonele adiacente instituţiilor de învăţământ şi cele medicale", a declarat Radu.

Primarul interimar a atenţionat administraţia „Exdrupo" că, în cazul în care serviciile municipale nu-şi vor demonstra eficienţa şi nu vor asigura în termen curăţarea oraşului pe timp de iarnă, faţă de responsabili vor fi aplicate sancţiuni, inclusiv demiterea din funcţie.

Amintim că, ieri, în cadrul ședinței Primăriei, Vitalie Butucel, directorul adjunct al Direcției generale transport și căi de comunicație Chișinău, a declarat că sunt deja pregătite 81 de autospeciale de intervenție în caz de ninsoare. Totodată, potrivit funcționarului de la Direcția transport, în stoc astăzi sunt circa o mie de tone de material antiderapant: sare și nisip, iar până pe data de 1 decembrie urmează a fi cumpărate încă zece mii de tone.

Foto: Chisinau.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6490 0.8256%
USD USD 17.2186 0.1763%
RUB RUB 0.2592 0.8953%
RON RON 4.2251 0.9172%
UAH UAH 0.6206 0.6324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile