Logo Realitatea.md

Vlad Filat rămâne în continuare în izolator. Curtea de Apel a respins contestația avocaților (VIDEO)

23 Octombrie 2015, 16:10 // Politica

Curtea de Apel a respins recursul depus de avocatul liberal-democratului Vlad Filat privind decizia de arestare preventivă. Astfel, fostul premier rămâne în continuare în izolator pe un termen de 30 de zile. Igor Popa a cerut cercetarea acestuia în stare de libertate sau în arest la domiciliu.

Fostul premier este de părere că astfel se încalcă prezumția nevinovăției și ”va vorbi atunci când va fi posibilitatea”. Mai mult, acesta a transmis și un mesaj rudelor apropiate. 

”Astăzi a fost aprobat arestul de 30 de zile. Să știți cu toții, mă simt ok, sunt pregătit moral și fizic, pregătit până se află adevărul (...) Aceste companii și credite habar nu am de unde și cine sunt. Consider că fără nicio probă se încalcă prezumția nevinovăției și rog pe toți cei care doresc un stat de drept să nu se lase manipulați și să lupte ca aceste lucruri să nu se întâmple. Voi vorbi când o să mi se ofere posibilitatea. Mama, tata vă iubesc. Angela, te iubesc. Copii, vă iubesc”, a spus Vlad Filat în fața presei, după decizia magistraților.

De asemenea, avocatul Igor Popa a declarat că decizia Curții de Apel va fi atacată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

”Continuă să rămână în arest preventiv. Nu suntem de acord cu această decizie și vom merge la CEDO. În primul rând, noi am avut un discurs convingător demonstrând că nu există bănuială care să justifice arestul preventiv. Totodată, partea acuzării a încercat să aducă și alte probe pentru a încerca de a completa lipsa probatoriului față de instanță”, a spus avocatul. 

Înainte ca magistrații să ia decizia, în faţa Curții de Apel s-au adunat mai mulți protestatari. Polițiștii au format cordoane în fața clădirii. 

Prima apariție în public a lui Vlad Filat după o săptămână petrecută în izolatorul CNA (VIDEO)

Realitatea.md amintește că liderul PLDM, Vlad Filat, este reținut preventiv pe un termen de 30 zile. Liberal-democratul a rămas fără imunitatea parlamentară în cadrul ședinței de joi, 15 octombrie, a Parlamentului, când 79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității, pentru implicarea în frauda bancară și cauzarea unui prejudiciu estimat la sute de milioane de dolari.

În urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA și procurorii anticorupțiela domiciliul liberal-democratului Vlad Filat au fost găsite o serie de acte secrete. Mai mult, au fost găsite documente cu grif secret a unor instituții publice din țară, dar și alte note informative privind protestele din centrul Chișinăului, din care rezultă filarea unor persoane, inclusiv politicieni.

Procuratura Anticorupţie a solicitat Procuraturii Generale investigarea circumstanţelor în care, documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul capitalei, se aflau la domiciliul deputatului Vladimir Filat.

Presupunerea procurorilor că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne rezultă din conţinutul informaţiei, precum şi din textul de pe plicurile în care au fost depistate documentele – „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”. La rândul său, ministrul de Interne a negat acuzațiile și a spus ”că nu a semnat și nici nu i-a transmis astfel de documente deputatului Vlad Filat”. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile