Logo Realitatea.md

Vlad Musteață, directorul „ProImobil”, a fost ARESTAT în Italia și urmează să fie extrădat în Republica Moldova

08 Decembrie 2017, 18:37 // Societate

Directorul agenției imobiliare „ProImobil”, Vlad Musteață, a fost reținut, la câteva luni după ce a fost anunțat în căutare internațională. Astfel, Vlad Musteață a fost arestat în Italia și urmează să fie extrădat autorităților din Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către șeful Centrului cooperare polițienească internațională (INTERPOL) a Inspectoratului General al Poliției, Viorel Țențiu. 

Foto: publika.md

Potrivit lui Țențiu, reținerea a avut loc în luna noiembrie curent, iar în prezent are loc procedura de pregătire a actelor necesare prin care Vlad Musteață urmează să fie extrădat autorităților din Republica Moldova. Fiind întrebat când ar putea să se întâmple acest lucru, șeful INTERPOL Moldova a menționat că este vorba de o perioadă de 40 de zile, însă totul depinde de procesul de pregătire a materialelor cauzei pentru transfer. 

Menționăm că în luna septembrie curent, pe numele lui Vlad Musteață a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, în același timp fiind anunțat în căutare internațională.

Realitatea.md amintește că, la data de 28 august, procurorii de la PCCOCS au demarat un șir de percheziții la sediul „ProImobil”. Conducerea companiei imobiliare este suspectată de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

În concret, în perioada 2015-2017, SRL „Pro Imobil Grup”, prin neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale, nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste aproximativ 5 milioane lei.

Mai mult, potrivit presei din România, la doar două zile de la perchezițiile de la Chișinău, Musteață și-a deschis o companie imobiliară la București

Citește și:

UPDATE: PCCOCS descinde la „ProImobil”! Au fost reținute primele persoane în dosarul deschis pentru evaziune fiscală

Prima reacție a companiei „Pro Imobil Grup SRL”, în urma perchezițiilor de astăzi

INVESTIGAȚIE: Evaziuni fiscale în imobiliare, un nou tip de afaceri care ia amploare în Capitală (VIDEO)

(VIDEO) Compania „ProImobil” și-a închis sediul și site-ul, imediat după investigația Realitatea TV, fiind suspectată de evaziune fiscală

Angajații companiei imobiliare Proimobil nu-și primesc salariile și sunt forțați să-și creeze SRL-uri sau întreprinderi individuale. VIDEO cu camera ascunsă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile