Logo Realitatea.md

Vlad Plahotniuc, în Marea Britanie: Prioritatea Moldovei este consolidarea relațiilor cu Vestul și modernizarea țării (FOTO/VIDEO)

26 Mai 2018, 13:49 // Politica

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a participat, în calitate de invitat de onoare, la un eveniment organizat la Londra de către Institutul Regal pentru Servicii Unite din Marea Britanie, unde a prezentat situația din țara noastră, reformele demarate și bazele creșterii economice înregistrate în ultimii doi ani.

Foto: pdm.md

În cadrul evenimentului cu tema „Moldova și Occidentul: discuții cu Vladimir Plahotniuc", liderul PDM a prezentat situația din țara noastră, reformele demarate și bazele creșterii economice înregistrate în ultimii doi ani. De asemenea, liderul Coaliției de guvernare de la Chișinău a vorbit despre întregul context geopolitic în care se desfășoară activitatea actualei guvernări.

„M-am simțit onorat de invitația pe care am primit-o și m-a bucurat mult faptul că am avut ocazia să prezint, în primul rând, obiectiv, situația politică și geopolitică în care guvernăm în Republica Moldova. În al doilea rând, am avut ocazia să discutăm teme de interes național și regional, implementarea reformelor și, desigur, alegerile parlamentare din toamnă", a afirmat Vlad Plahotniuc. 

În cadrul întrevederii a fost abordată și situația din regiunea transnistreană, cu accent pe progresul pe care Republica Moldova l-a făcut prin semnarea recentă a celor cinci protocoale.

„Este un an foarte important pentru Moldova. Alegerile vor avea loc către finele anului și a venit momentul ca țările asemenea Marii Britanii să acorde mai multă atenție Republicii Moldova. Fără a interveni în treburile interne ale R. Moldova, constatăm că economia își revine, guvernarea este mai bună, din punct de vedere al standardelor de guvernare și este cert că autoritățile actuale sunt preocupate ca țara să meargă în direcția corectă", a declarat Jonathan Eyal, director pentru Studii de Securitate Internațională la Institutul Regal pentru Servicii Unite.

Președintele democraților a definit de asemenea obiectivul PDM pentru viitor, în perioada post-electorală. „Strategia Partidului Democrat ține de consolidarea relațiilor cu Vestul, de continuarea drumului de reformare și modernizare a Republicii Moldova", a afirmat Plahotniuc.

Citeste tot despre: întrevedere, Londra, PDM, Vlad Plahotniuc
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6995 0.9123%
USD USD 17.7601 0.2982%
RUB RUB 0.2764 1.5057%
RON RON 4.1600 0.9243%
UAH UAH 0.7160 0.1679%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile