Logo Realitatea.md

Vlad Plahotniuc a fost ales noul PREȘEDINTE al PDM! Candidatura sa, votată unanim de către toți membrii partidului (VIDEO)

24 Decembrie 2016, 13:30 // Politica

Membrii Congresului VIII al Partidului Democrat din Moldova au votat unanim, astăzi, candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru numirea în funcția de președinte al PDM. Printre viziunile sale, Vlad Plahotniuc a menționat modernizarea partidului, care va fi mai aproape de oameni.

Foto: pdm.md

„Cu cât suntem atacați mai mult, cu atât noi ne întârim mai tare. Oamenii deja își doresc politicieni de acțiune, nu politicieni demagogi. În toată perioada vieții mele, de fiecare dată când plecam la un drum nou, la un proiect nou, evaluam scopul și mijloacele acestuia. Eu nu-mi puteam permite să preiau acest partid fără ca membrii PDM să nu știe scopul și viziunea mea de dezvoltare a partidului”, a declarat Vlad Plahotniuc. 

Potrivit lui, proiectul său politic are două componente: 1. dezvoltarea PDM și modernizarea componentă a partidului; 2. de dezvoltare a țării.

„Perioada pretinșilor eroi politici și a aventurierilor a trecut. Oamenii au deprins să schimbe politicienii dacă nu le convine ceva. Cerințele față de clasa politică au devenit mai exigente. Pentru a câștiga alegerile din 2018, noi trebuie să ne schimbăm radical. A venit momentul ca PDM să vină cu o nouă modalitate de a conduce. M-am gândit mult cum ar trebui noi PDM să ne poziționăm pe scena politică și ce ar trebui să facem ca să mărim numărul de susținători ai PDM. După diferse obținuni, am înțeles că de fapt soluția constă într-o idee destul de simplă. Cel mai bun loc ca PDM să-l ocupe nu este pe scena politică, nu este în lumina reflectoarelor, dar trebuie odată și odată să ne coborâm între oameni. Să nu ne uităm de sus la ei. Când un partid are posibilitatea să facă aceasta, decât atunci când este la guvernare. Deja de astăzi trebuie să ne poziționăm ca un partid al acțiunii. Nu trebuie să de dai tare la televiziune făcând-o pe Vlad Țepeș sau pe Alba-ca-Zăpada. Avem în Moldova diverse partide și fiecare își ia turta lui în campania electorală și pe urmă nu fac nimic. Partidele se leagă de opțiuni geopolitice, PDM va fi partidul oamenilor.

Trebuie să începem schimbările acum, când avem cele mai multe pârghii. PDM trebuie să fie partidul care va contribui esențial la schimbarea de mentalitate. Acesta este scopul meu. Trebuie ca oamenii să înțeleagă că nu mai funcționează mecanismul ca atunci când apelează la instituțiile de stat prin diverse moduri, prin ilegalități, să obțină ceea ce vor. Trebuie ca cei care comit ilegalități s stea la pușcărie. 

PDM-ul va veni cu o inițiativă de reformare a clasei politice, începând de la optimizarea Parlamentului și a Guvernului, transmiterea reală în mâna poporului a controlului asupra Parlamentului, identificarea pârghiilor, prin care cetățenii să-i poată sancționa pe cei care nu își fac treaba în timpul mandatului. Vom avea de câștiga doar din aceasta. Noi avem un potențial foarte mare spre care trebuie să tindem. Viziunea noastră de țară trebuie extinsă în interiorul țării și nu în exterior. Este timpul să punem capăt incertitudinilor. Îi mulțumesc lui Marian Lupu pentru tot ce a făcut pentru Partidul Democrat și să-l felicit pentru lecțiile de maturitate politică pe care le-a dat clasei politice, contribuind la stabilitatea țării”, a conchis Plahotniuc. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile