Logo Realitatea.md

Vladimir Cebotari, vicepreședinte PDM: Rezoluția PE este neplăcută, politic dificilă, și va aduce consecințe pentru cetățeni

10 Iulie 2018, 14:08 // Politica

Rezoluția Parlamentului European prin care se recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, dar și sprijinul bugetar pentru Republica Moldova, este una neplăcută și chiar politic dificilă, care ar putea aduce consecințe pentru cetățeni. Partidul Democrat din Moldova (PDM) însă are soluții pentru ca cetățenii RM să nu simtă disconfortul. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, în cadrul briefingului săptămânal al formațiunii.

Foto simbol

Întrebat fiind dacă se va ține cont de recomandările Parlamentului European, fixate în rezoluție, privind consultarea opiniei ONG-urilor și a presei, când Parlamentul va adopta în lectură finală Codul Audiovizualului, Vladimir Cebotari a menționat că proiectul de document este propus și redactat de societatea civilă și reprezentanți ai presei și că nu este nevoie de rezoluție pentru ca guvernarea să continue să-și onoreze angajamentele, transmite IPN.

Amintim că Parlamentul European a adoptat, pe 5 iulie, o rezoluție prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, dar și sprijinul bugetar pentru Republica Moldova. Europarlamentarii consideră că orice decizie privind plățile viitoare ar trebui să se ia numai după alegerile parlamentare planificate și cu condiția ca acestea să aibă loc în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internațional și să fie evaluate de către organisme internaționale specializate.

VEZI ȘI:

Pavel Filip despre Rezoluția adoptată de Parlamentul European: „Am mai multe sentimente față de această decizie” (VIDEO)

Plahotniuc, după votul din Parlamentul European: Sandu și Năstase nu-și vor atinge scopul cinic (VIDEO)

Candu a anunțat ce vor întreprinde deputații după anularea alegerilor locale din Capitală și adoptarea Rezoluției de Parlamentul European (VIDEO) 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile