Logo Realitatea.md

Vladimir Voronin, despre Andrian Candu: „Își depășește atribuțiile, încalcă Constituția și toate legile” (VIDEO)

13 Iunie 2018, 13:42 // Politica

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, susține că președintele Parlamentului depășește atribuțiile sale, ia decizii care contravin politicii statului moldovenesc. Asta după ce a constituit recent Asambleea interparlamentară Georgia, Ucraina, Moldova. Despre aceasta Voronin a vorbit în cadrul unei conferințe de presă la sediul PCRM.

Președintele Parlamentului își depășește atribuțiile sale în calitate de președinte al Parlamentului și ia decizii care contravin politicii statului moldovenesc, Constituției și tuturor legilor. Mă refer, în primul rând, la constituirea acelei organizații interparlamentare, Asambleea interparlamentară Georgia, Ucraina și Moldova”, a declarat Vladimir Voronin

Acesta a menționat că Asambleea constituită recent are scopul de a-și consolida puterile pentru a lupta cu Federația Rusă. 

„Această organizație are o cu totul altă menire decât cea pronunțată de domnul Candu. De aceea noi suntem împotrivă, deoarece Moldova nu trebuie să participe în organizații care au ca scop să lupte împotriva cuiva. Noi trebuie să căpătăm ceva! Cu ce ocazie noi să fim împotriva Federației Ruse?! Dimpotrivă, noi numai cu Federația Rusă putem rezolva problema transnistreană, dar nu cu alte instituții ca OSCE și cea a UE”, a subliniat președintele PCRM.

Realitatea.md amintește că recent,  Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat la cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia, Moldova și Ucraina „Consolidarea componentei interparlamentare a cooperării regionale și în domeniul securității, prin dezvoltarea colaborării cu UE și NATO”, care s-a desfășurat la Kiev, în perioada 8-10 iunie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile