Logo Realitatea.md

Vom avea un ”Chișinău accesibil pentru toți”. Edilul-șef a semnat dispoziția

12 Ianuarie 2018, 22:20 // Societate

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației „Motivație", pentru a stabili un mecanism de colaborare, în vederea soluționării problemelor accesului persoanelor cu handicap locomotor în capitală și implementării inițiativei acestora „Chișinăul accesibil pentru toți".

Foto: Chisinau.md

Edilul-șef și-a arătat disponibilitatea de a adapta infrastructura urbană pentru a asigura accesul persoanelor cu handicap locomotor, precizând că a fost deja semnată o dispoziție privind elucidarea problemei accesului persoanelor cu dizabilități. Silvia Radu a chemat reprezentanții AO „Motivație" să prezinte propuneri vizavi de acest subiect, cu locurile problematice și adrese concrete pentru a stabili un plan de acțiuni și grafice de rezolvare din partea autorităților municipale.

La rândul său, Igor Meriacre, director executiv al AO „Motivație" a precizat că troleibuzele de tip nou deja dispun de rampe joase pentru accesul persoanelor în scaun rulant, însă mai există destule bariere arhitecturale, precum accesibilitatea drumurilor și trotuarelor, a stațiilor de așteptare a transportului, scările trecerilor subterane, rampele de acces la instituții publice etc.

Silvia Radu, în calitate de exponent al executivului orășenesc, a calificat drept importantă implicarea societății civile, în condițiile când ONG-urile de profil cunosc cel mai bine problemele de acces în oraș ale persoanelor cu handicap locomotor.

Primarul general interimar a promis crearea unui grup de lucru în cadrul municipalității, în vederea soluționării problemei adaptării la spațiile de acces public. Grupul va stabili un plan de acțiuni, cu obiectivele ce urmează a fi realizate pe parcursul anilor 2018-2019, a promis Silvia Radu.

AO „Motivație" este o organizație care pledează pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6987 0.4236%
USD USD 16.8093 0.1197%
RUB RUB 0.2538 2.3800%
RON RON 4.2341 0.3508%
UAH UAH 0.5991 0.3686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile