Logo Realitatea.md

Vom mai avea de așteptat autobuze noi în Chișinău?! Licitația pentru procurarea vehiculelor a fost anulată

26 Septembrie 2017, 17:11 // Economie

Licitația pentru procurarea autobuzelor noi în Chișinău a fost anulată, printr-o decizie a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), în urma sesizării din partea unui agent economic participant la concurs. 

Foto simbol

Astfel, compania S. A. „Eximotor” a venit cu solicitarea ca să fie revizuite specificațiile tehnice și modul de evaluare a ofertelor în cadrul licitației, din motiv că acestea ar favoriza un participant la concurs. Specificațiile țin de lungimea maximă a autobuzelor expuse în caietul de sarcini, puterea minimă a motorului și numărul de trepte ale cutiei de viteză. 

De asemenea, compania dată a cerut să fie revizuit și un punct de evaluare, conform căruia producătorul care a oferit un autobuz spre testare să fie avantajat. Agentul economic nu este de acord cu acest lucru din motiv că, potrivit lui, Parcul Urban de Autobuze nu a anunțat înaintat nicio cerere de testare prealabilă a unităților de transport. 

La rândul lor, reprezentanții Parcului Urban de Autobuze susțin că solicitarea „Eximotor” este neîntemeiată și menționează că a fost necesară stipularea lungimii maxime a autobuzelor din două motive. Unul dintre acestea ține de capacitatea zonei de reparație a întreprinderii, iar al doilea, de specificul străzilor din Chișinău.

Totodată, reprezentanții Parcului Urban de Autobuze susțin că autobuzele au fost oferite întreprinderii pentru testare din inițiativa proprie a producătorului. 

Astfel, ANSC a respins ca fiind neîntemeiate contestarea „Eximotor” de revizuire a specificațiilor tehnice, dar a admis pretențiile agentului economic vizavi de avantajarea producătorului care a oferit Parcului Urban de Autobuze vehicule pentru testare. Astfel, licitația a fost anulată, dar decizia poate fi atacată în instanța de judecată.

Directorul Întreprinderii Municipale „Parcul Urban de Autobuze”, Iacob Capcelea nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe informații.

Amintim că, licitația pentru procurarea autobuzelor noi a fost lansată de întreprinderea municipală la data de 25 august 2017, ulterior, termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit. Pentru această achiziție din bugetul municipal pentru anul 2017 au fost alocate 20 de milioane de lei.

Vezi și:

Vom avea câteva autobuze cu aer condiționat în Chișinău! Câte vehicule intenționează să cumpere municipalitatea

Șeful Parcului Urban de Autobuze dezvăluie enigma autobuzului „Produs în România”, care circulă pe străzile din Chișinău

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM