Logo Realitatea.md

Vor reveni deputații la inițiativa liberalizării capitalului și amnistiei fiscale sau nu?! Care este explicația speakerului Candu

20 Martie 2017, 17:07 // Politica
// Autor:  
Petru Cosoi

Legea privind liberalizarea capitalului și amnistia fiscală au fost retrase din Parlament deoarece acestea erau în contradicție cu Pachetul de integritatea. Totodată, acestea au avut mai multe deficiențe tehnice, Andrian Candu precizând că atunci când au fost propuse aceste inițiative, nu au fost purtate discuții suficiente cu partenerii externi și societatea.

Embed:

„Proiectele de legi de asemenea au avut unele deficiențe tehnice, mă refer la unele subiecte legate de un suficient control pentru procedurile de combatere a spălării banilor și finanțării organizaţiilor teroriste, dar nu am prevăzut şi procedurile legate de interacţiunea cu Pachetul de integritate, ceea ce ne-am propus noi să luptăm împotriva corupţiei prin integritatea demnitarilor și funcţionarilor de stat. Nu prea se corelau unele proceduri prevăzute în amnistie și liberalizarea capitalului cu restul Pachetului de integritate. Iată de ce, făcând o analiză suplimentară, inclusiv discuţii cu partenerii internaţionali în domeniu, s-a luat decizia de a retrage, nu numai de pe agenda Parlamentului, dar în general pentru a retrage aceste proiecte de legi. Trebuie să recunoaștem când facem greşeli, să le reparăm și să nu mai facem greșelile respective”, a menționat Candu.

Președintele mai spune înainte ca proiectul să fie prezentat, acesta trebuia discutat cu societatea. „Consider că greșeala noastră atunci când am inițiat proiectul. este că nu am comunicat destul, nici cu societatea înainte de asta sau pe parcurs, nici cu partenerii noştri de dezvoltare, nu suficient prin a le aduce argumente economice şi juridice”.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că aceste proiecte „nu au venit din pod”.

„Idea de liberalizare a capitalului şi amnistie fiscală nu a venit din pod. Sunt anumite soluţii care presupun și nu este o soluţie inventat în Republica Moldova, dar e la nivel internaţional ca o practică. Sunt anumite soluţii care ajută să aduci economia neagră în alb și în acelaşi timp să impulsioneze dezvoltarea economică, una dintre aceste soluţii este amnistia fiscală și liberalizarea capitalului”.

Citiți și

ULTIMA ORĂ! Deputații renunță TOTAL la Legea privind amnistia fiscală. Proiectul a fost retras, iar Candu explică

(VIDEO) Proiectul privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală, care a stârnit discuții aprinse în societate, aprobat de Parlament în prima lectură

FMI critică proiectul privind liberalizarea capitalului: Este în contradicție cu reformele Guvernului. Ar pune piedici în lupta cu corupția

IDIS Viitorul: Adoptarea legii liberalizării și stimulării fiscale e prematură. Ce riscuri comportă inițiativa legislativă (VIDEO, DOC)

(VIDEO) Inițiativa legislativă privind amnistia fiscală și de capital comportă mari riscuri de creștere a corupției, spălării de bani și evaziunii fiscale, consideră experții

(VIDEO) Dezbateri publice la proiectul legii privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală! Candu: Bunurile fraudate și spălarea banilor NU cad sub incidența proiectului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”