Logo Realitatea.md

Voronin, despre decizia Curții de Apel în dosarul „alegerilor”: Nu trebuie de închis gura și de stat cu măliga în ea... (VIDEO)

22 Iunie 2018, 11:12 // Alegeri

Deși este liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, se pare că este de partea democrației... Vladimir Voronin a dat de înțeles că e bine că oamenii ies la proteste și nu stau cu gura închisă, după decizia Curții de Apel Chișinău în dosarul „alegerilor”.

„Protestele sunt un proces democratic. Așa și trebuie. Nu trebuie de închis gura, de stat cu maliga în gură, când se întâmplă așa fărădelegeri. Oamenii trebuie să iasă și la alegeri, și să conștientizeze, să nu cadă pradă declarațiilor. Cu părere de rău, la noi, cultura politică este la un nivel scăzut...”, a declarat politicianul.

Cât despre hotărârile propriu-zise ale instanțelor, Vladimir Voronin a replicat: „Justiția demult este selectivă, nu doar în acest caz, ci în numeroase cazuri. Comisia electorală este selectivă, Parlamentul tot așa... Eu am spus încă în 2012 că statul este capturat. Aceasta depinde de persoana respectivă (n.r. judecător), de demnitatea lui. El este responsabil față de jurământul pe care l-a depus”.

Declarațiile au fost făcute la solicitarea presei, după depunerea de flori la Complexul Memorial „Eternitate” în contextul comemorării a 77 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Momentul a fost transmis în direct de Realitatealive.md și poate fi urmărit mai jos.

Realitatea.md amintește că hotărârea primei instanțe - Judecătoriei Chișinău (sediul Centru), privind invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău în urma cărora a câștigat liderul PPDA Andrei Năstase, a fost menținută de Curtea de Apel. Decizia motivată urmează să fie publicată pe data de 22 iunie, la ora 14:00, pe site-ul instanțelor naționale.

Înainte și după pronunțarea deciziei, oameni au ieșit în stradă în susținerea primarului ales. Aceștia au protestat la Primăria Chișinău și în Piața Marii Adunări Naționale, fiind fixate proteste și în zilele următoare, în special - duminică.

CITEȘTE ȘI:

Decizia motivată, prin care au fost invalidate alegerile locale, făcută PUBLICĂ! Cum motivează Judecătoria Chișinău (DOC)

UPDATE Oameni nemulţumiţi de anularea alegerilor locale, în PMAN. Protestul s-a încheiat la această oră (FOTO/VIDEO)

UPDATE Mandatul lui Andrei Năstase NU a fost validat. Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia privind anularea alegerilor locale (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile