Logo Realitatea.md

Voronin, supărat pe Lupu: Ghimpu a fost mereu într-o opoziție dură, iar tu te-ai lingușit pe lângă mine, apoi m-ai uitat... (VIDEO)

19 Octombrie 2017, 12:00 // Politica

După ce deputatul democrat, Marian Lupu, a numit ședința de astăzi a Parlamentului una foarte stranie din motiv că Mihai Ghimpu i-a urat sănătate și mulți ani lui Vladimir Voronin într-un schimb de replici, președintele PCRM a declarat că pe lângă opoziția dură a lui Ghimpu, Lupu s-a lingușit pe timp ce Voronin era președinte. 

Embed:

„Avem astăzi o ședință foarte stranie. Pentru că în cadrul ședinței am văzut cum domnul Ghimpu îi cântă „La mulți ani!” domnului Voronin, clarficăm că Chirtoacă nu l-a asasinat pe Lenin, ne confruntăm cu o situație de lipsă totală de memorie sau nedorință de a atrage atenție la lucruri evidente”, a declarat Marian Lupu. 

La această observație a deputatului democrat, Vladimir Voronin a răspuns cu o replică mai piperată. 

„Comparativ cu dumneavoastră, Marian Lupu, în toți anii cât am eu am fost președinte, Ghimpu a fost într-o opoziție foarte dură. da mata în fiecare zi te lingușeai pe lângă mine și ai prelungit chestia asta până când nu te-am înaintat drept candidat la funcția de președinte. Pe urmă m-ai uitat categoric. Nu este cinstită treaba asta!”, a subliniat Voronin.

De menționat că observația lui Lupu a fost făcută în contextul unui schimb de replici dintre Voronin și Ghimpu, după ce deputatul liberal a declarat că Dorin Chirtoacă este învinuit și de moartea lui Lenin, iar Voronin a menționat că „Lenin „жил, жив, будет жить”!”. 

După această situație de haz în Parlament, Ghimpu a declarat: „Dumnezeu cu Lenin! Trăiască Vladimir Voronin!”. Fapt ce a stârnit reacții și zâmbete în Parlament.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile