Logo Realitatea.md

Voronin continuă să-l umilească pe Dodon, președintele care a fost suspendat de trei ori: ”Asta-i pozor nu național, dar internațional”

09 Februarie 2018, 06:36 // Politica

Nu o singură dată, președintele PCRM, Vladimir Voronin, a comentat suspendarea temporară a președintelui Igor Dodon din funcție. Potrivit politicianului, aceasta este ”o bătaie de joc la adresa Constituției, iar noi ne facem de râs în toată lumea”. Opinii în acest sens au fost exprimate de către liderul PCRM la emisiunea ”Important” de la TVC21, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța. 

”Să se fi întâmplat cu mine așa ceva, spuneam la revedere. Nimeni nu s-a născut președinte. El trebuie să conștientizeze că postul ăsta nu-i aparține și nu este pentru toată viața, există un termen. Mai ales că el este neconstituțional. El dacă ar avea soviste (n.r. conștiință) și s-ar stima, el ar pleca din funcție. El a vrut să fie președinte, să fie boier mare... să treacă măcar buldozerul peste el, că nu se dă la o parte. Asta-i pozor (n.r. ”rușine”) nu național, dar internațional. N-am crezut că o să mai aud așa prostii, ca președintele să fie înlăturat așa din funcție. Dacă o încălcat, înlăturați-l definitiv, ce vă jucați cu 5 minute într-o parte, 5 minute în alta. Asta-i idiotism”, a comentat Vladimir Voronin.

LIVE! Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, este invitatul ediției de azi a emisiunii ”Important” de la TVC21

Realitatea.md amintește că președintele Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcție de trei ori. Recent, a refuzat să promulge legea ”antipropagandă”, în octombrie, a refuzat să semneze decretul de numire a ministrului Apărării, iar la sfârşitul lunii decembrie - decretele altor şapte noi membri ai Guvernului.

Drept reacţie, Igor Dodon a ameninţat că va lua măsuri împotriva Guvernului, Parlamentului şi a Curţii Constituţionale.

CITEȘTE ȘI:

Dodon, FURIOS, amenință din nou guvernarea: „Rugați-vă să primiți lovitura! Răbdarea are limite”

De astăzi, avem noi miniștri în Guvern. Candu a semnat decretele de numire în funcție (VIDEO)

Încă un FIASCO pentru Igor Dodon! Președintele țării va fi iarăși suspendat, pentru că nu și-a respectat „obligațiunile de serviciu” (VIDEO)

Decretul privind legea împotriva propagandei ruse a fost semnat de Andrian Candu în această dimineață

Dodon critică decizia Curții Constituționale după ce l-a suspendat temporar din funcție: „E cea mai mare crimă potrivit Constituției!” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile