Logo Realitatea.md

Voronin, despre așteptările de la alegeri: Orice rezultat mai puțin decât „50+1” este o pierdere pentru PCRM

23 Septembrie 2014, 21:34 // Politica
// Autor:  
Maxim Pulber

Orice rezultat mai puțin decât „50+1” pentru noi este pierdere. Aceasta declară președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, la întrebarea privind rezultatele PCRM în urma alegerilor din 30 noiembrie. Chiar dacă sondajele arată altceva, liderul comunist a mai spus că nu crede în acestea, chiar dacă le urmărește.

„Întotdeauna suntem pregătiți pentru victorie și ne pregătim pentru victorie. Pentru noi alt rezultat nu contează, absolut”, a spus liderul comunist în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1.

Întrebat dacă la modul serios crede că PCRM ar putea lua mai mult de jumătate din voturi, Voronin a menționat că Partidul Comuniștilor a deținut până și maroritatea absolută în Parlament. „Nu cunoașteți că noi am luat și majoritatea constituțională, am avut și 56, și am avut și 60 de mandate până când Filat, Urecheanu și cu Ghimpu au organizat lovitura de stat. Am avut și 60 de mandate”, a mai spus Voronin.

Totodată, liderul PCRM a spus că urmărește sondajele de opinie publică, chiar dacă nu crede în rezultatele acestora. „Dacă vrei să-ți cânte muzica trebuie să plătești bani. Și aceștia care vor să fie ridicați în sondaje și să „tumănească” mințile oamenilor: „Iată noi mai că suntem în Parlament, votați-ne pe noi și gata, treaba-i făcută”. Așa se fac sondajele la noi în Moldova. Nu mai cred în niciun sondaj, măcar că urmăresc, doar că nu din banii noștri. Noi nu avem bani pentru sondaje”, a mai declarat Voronin.

Realitatea.md amintește că, potrivit ultimului Barometru al Opinei Publice, prezentat în aprilie curent, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova, pentru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și-ar da votul 24,3% din alegători, în condițiile în care 23,4% nu știu pentru cine ar vota, iar 3,2% au refuzat să răspundă. Raportați la numărul respondenților deciși, PCRM ar acumula 39,2% din voturi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile