Logo Realitatea.md

Voronin, despre funcția de președinte al Republicii Moldova: Dacă mi s-ar propune, nu voi refuza (VIDEO)

16 Decembrie 2014, 22:07 // Politica

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, este gata să preia încă o dată conducerea țării. Asta în contextul în care lui i s-ar propune acest lucru în cadrul procesului de negocieri. Anunțul a fost făcut chiar de liderul PCRM, în cadrul emisiunii «Честно Говоря» de la Realitatea TV. 

”Am plecat din postul de președinte în anul 2009 și aveam atunci un rating mai mare de 70%, însă actualul președinte are un rating de doar 2,8 sau 3%. Acestei țări îi trebuie o persoană care are experiență, știe să pună lucrurile bine la punct”, a declarat Voronin.

Liderul comuniștilor a menționat că este dator în fața poporului să vină în fruntea țării, datorită experienței și practicii sale obținute pe parcursul a opt ani de guvernare.

”Dacă mi s-ar propune, eu nu voi refuza și voi mulțumi poporului pentru această încredere. Această întrebare va fi discutată colegial și, respectiv, se va lua o decizie colegială. Va fi corect dacă o să-mi propună această funcție, deoarece eu am experiența și practica necesară. Nu am mare dorință, însă am simțul de datorie”, a precizat Vladimir Voronin.

Totodată, președintele PCRM a menționat în cadrul emisiunii că membrii formațiunii pe care o conduce sunt disponibili să colaboreze cu partidele proeuropene.

”Suntem disponibili să avem consultări, că doar n-o să ne întoarcem cu fața la perete și să zicem că nu vedem sau nu auzim nimic. Noi vrem să contribuim și să-i ajutăm pentru binele țării. Consultațiile duc la posibilitatea de a ajunge la un numitor comun privind subiectele ce țin de integritatea teritorială, suveranitatea țării, dar și programul viitoarei guvernări”, a spus liderul PCRM.

Realitatea.md amintește că în urma alegerilor din 30 noiembrie, liderii PLDM, PD și PL au declarat că vor crea împreună o coaliție de guvernare. Ulterior, cele trei formațiuni au anunțat că grupurile de lucru deja discută despre acordul noii alianțe de guvernare.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile