Logo Realitatea.md

Voronin: Am avut discuții cu conducătorii din Federația Rusă. Nu are nimeni nevoie de acești Dodon și Usatîi

24 Noiembrie 2014, 23:45 // Politica

Moscova nu are nevoie nici de Igor Dodon și nici de Renato Usatîi. Declarația aparține președintelui comuniștilor, Vladimir Voronin, și a fost făcută la Fabrika.

Foto: Realitatea.md

Liderul PCRM susține că a discutat cu mai multe persoane din conducerea Federației Ruse și i s-a spus că Dodon și Usatîi nu au susținerea Kremlinului în aceste alegeri parlamentare din Republica Moldova. Astfel, crede Vladimir Voronin, cei doi doar încearcă să atragă susținătorii PCRM de partea lor.

”Nu mai are nevoie Moscova de acești Dodon și Usatîi. Am discuții cu conducătorii din Federația Rusă și nu mai au ei nicio sustinere. Ei sunt numai pentru aceste alegeri, ca să sustragă voturi de la noi și să ne pună în situația de a face coaliție cu cineva, să nu putem forma guvern, etc. Ceea ce spune Dodon cu ridicarea embargoului la vin și fructe, că cetățenii se vor putea duce încolo și încoace sunt aiureli”, a declarat Vladimir Voronin.

De asemenea, Voronin s-a arătat surprins de panourile electorale ale PSRM în care Igor Dodon și Zinaida Greceanîi apar alături de Vladimir Putin. ”Și eu atunci când eram președinte apăream alături de diferite persoane prin fotografii și pe urmă mă întrebam când am stat eu alături de această persoană”, a povestit Voronin, lăsând să se înțeleagă că imaginea cu Dodon, Greceanîi și Putin este trucată.

Potrivit PSRM, poza în care apar Igor Dodon și Zinaida Greceanîi alături de Vladimir Putin a fost realizată la întrevederea avută de socialiști cu președintele rus, la Moscova. Totuși, aceasta este singura imagine care a apărut în presă după respectiva întrevedere. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile