Logo Realitatea.md

Voronin, replici tăioase la adresa celor din Parlament: Să li se usuce mâinile la cei care vă vor mai vota.. (VIDEO)

20 Iulie 2018, 11:17 // Actualitate

Proiectul de lege privind Registrul naţional al monumentelor de for public a provocat un val de reacții agresive în timpul ședinței de azi a Parlamentului.

Embed:

Deputatul Roman Boțan a propus ca în Registrul național al Republicii Moldova cu privire la monumentele de for public să nu se regăsească monumente care glorifică regimuri totalitare.

”Proiect național de înregistrare a proiectelor de for public, or acest registru cu conținut al monumentelor care glorifică niște regimuri totalitare trebuie aprobat? De nu duceți lucrul până la capăt ? De ce nu faceți toate procedurile necesare”, s-a adresat deputatul către raportor.

La rândul său, președintele PCRM, Vladimir Voronin nu s-a putut abține de la un comentariu: ”Eu în glumă i-am zis lui Ghimpu să conecteze computatorul, dar se vede că tuturor deputaților Partidului Liberal le trebuie computatoare. Voi de fapt despre ce vorbiți? Vă dați seama… despre care monumente, despre care istorie? Voi ce credeți că istoria începe de la voi, băi pușlamalelor ce sunteți?” 

Președintele ședinței, Valeriu Ghilețchi l-a îndemnat pe Vladimir Voronin să nu aducă ofense în adresa colegilor deputați: ”Rog în sală să nu ne ofensăm unii pe alții. Dle Voronin, dacă vreți să continuați, vă rog să vă stimați colegii și să nu folosiți în sală cuvinte nepotrivite care încalcă Regulamentul Parlamentului”.

”Avertizare vouă și doamne ferește vreun alegător să vă mai voteze pe voi în Parlament. Să li se usuce mâinile la cei care vă vor mai vota. Doamne ferește ! (…) Există istorie și cel mai scârbos lucru esteși  cea mai joasă mentalitate și cea mai joasă mentalitate o au acei oameni care se luptă cu monumentele. Voi nu sunteți capabili să conștientizați ce-a fost și cum a fost istoria. Voi nu aveți nici demnitate, nici soviste. Puneți monument celor care au furat patru miliarde, care au privatizat țara, care au împărțit pământul…”, a comentat Voronin. 

Liberalii au venit și ei cu o replică agresivă.

”În primul rând, domnule președinte al ședinței vă rog să închideți microfoanele celor care aberează si insultă deputații și să le aplicați avertisment pentru că au ofensat de câteva ori deputații din sală și memoria noastră. Vă rog să nu conectați microfoanele celor care printre beție mai vin și mai strică aerul în Parlament”, a declarat deputatul liberal Ion Apostol.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile