Logo Realitatea.md

UPDATE Zeci de polițiști, mobilizați la sediul CEC. Ce spune președintele Comisiei despre această „măsură de securitate” (FOTO)

12 Martie 2018, 16:10 // Societate

UPDATE: În prezent, în fața Comisiei Electorale Centrale are loc un protest. La manifestație au venit zeci de oameni, membri și simpatinzanți ai PPDA. Aceștia scandează "Jos mafia" și "Rușine".

Foto: PRO TV

Forțele de ordine ale poliției au fost dislocate astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC), unde are loc ședința CEC, iar pe ordinea de zi se regăsesc mai multe subiecte ce țin de numirea datei alegerilor anticipate în municipiile Chișinău și Bălți, precum și a înregistrării grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ.

Foto: Ilian Cașu

Președintele CEC, Alina Russu, fiind întrebată de către membrul Comisiei, Vladimir Șarban, de ce au fost mobilizate forțele de ordine la sediul CEC, Russu, a răspuns că nu cunoaște. „Credeam că oamenii legii au venit la solicitarea grupului de inițiativă anti-mixt pentru a menține ordinea publică”, a spus Alina Russu.

De menționat că membrii CEC au avut o dezbatere mai aprinsă până au aprobat ordinea de zi a ședinței, motivul fiind mai multe nemulțumiri a unor membri ai Comisiei, care s-au arătat deranjați de faptul că unele chestiuni se puteau examina mult mai înainte decât în ședința de astăzi. De asemenea, unii membri ai CEC i-au cerut explicații președintei Comisiei de ce ședința CEC este astăzi, dar nu mâine, așa cum prevede Regulamentul.

Tot la începutul ședinței un alt membru al CEC, Sergiu Gurduza, a declarat că intră în grevă, având legat la brațul stâng o eșarfă cu mesajul „Protestez”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4396 0.5665%
USD USD 16.6856 0.1350%
RUB RUB 0.2626 0.1526%
RON RON 4.1765 0.6192%
UAH UAH 0.6314 0.1110%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile