Logo Realitatea.md

Zis și făcut! Cavcaliuc „cutrăieră” cu colegii săi prin satele Moldovei și promovează noul proiect al Poliției (FOTO)

14 Noiembrie 2017, 15:57 // Societate

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, încă de săptămâna trecută, că lansează campania pentru apropierea tinerilor de Poliție în cadrul roiectului „Din culisele Poliției”.

Foto: Din culisele Poliției

Astfel, evenimentul de deschidere a avut loc la Centrul de odihnă pentru copii și tineret „Prietenia”, din satul Coșnița, raionul Dubăsari, unde a participat conducerea IGP, a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), dar și peste 100 de tineri din localitățile rurale din diferite raioane ale țării.

Scopul campaniei este informarea corectă a tinerii generații despre ce este poliția, rolul și obiectivele acesteia, de a identifica tineri voluntari și potențiali candidați pentru angajare în rândurile Poliției.

Mai mult, 12 studenți din cadrul Universității de Stat din Moldova vor fi implicați activ într--o altă campanie de informare pentru adolescenți „Tinerii ambasadori provoacă noua generație” implementată de poliție, studenți voluntari și Asociația Obștească ”INVENTO”.

Aceasta se va desfășura pe parcursul lunii noiembrie curent și este destinată copiilor din raionul Dubăsari, Hîncești, Criuleni, Anenii Noi, Cimișlia și Nisporeni, scopul acesteia fiind informarea adolescenților, într-o manieră de la egal la egal, despre riscurile delincvenței juvenile și consecinţele negative ale acestui comportament, promovarea cunoştinţelor juridice, conştientizarea responsabilităților tinerilor în coraport cu provocările vieții, precum și înaintarea recomandărilor pentru neadmiterea conflictelor interpersonale.

În acest context, tinerii voluntari au fost instruiți de polițiști privind deprinderile de realizare interactivă a activităților destinate copiilor, axate pe informarea acestora referitor la responsabilitățile lor, ce se întâmplă dacă încalcă legea, cum să evite situațiile de risc și cine pot să îi ajute să depășească momentele tensionante.

Copiii ce vor participa la activitățile campaniei, vor disemina, la rândul său, mesajele antiinfracționale, însușite adolescenților din școala, în care își fac studiile.

Realitatea.md amintește că șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, anunțase pe una din rețelele de socialzare că, cu acordul și susținerea șefului IGP, Alexandru Pînzari, Poliția Națională demarează  proiectul „Din Culisele Poliției” pentru tineri, în special pentru cei din mediul rural.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6490 0.8256%
USD USD 17.2186 0.1763%
RUB RUB 0.2592 0.8953%
RON RON 4.2251 0.9172%
UAH UAH 0.6206 0.6324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile