Logo Realitatea.md

Ziua Avocatului este marcată astăzi prin organizarea unui maraton la Chișinău! DETALII

09 Septembrie 2017, 09:53 // Societate

Anual, pe 9 septembrie, este marcată ziua profesională a avocaților. Cu această ocazie apărătorii din Republica Moldova se vor aduna în parcul Valea Morilor, unde vor alerga în jurul lacului îmbrăcați în maiouri cu inscripția ,,Avocații – toleranță zero faţă de corupție”, pe care le vor primi drept cadou. Despre aceasta a declarat pentru IPN, decanul Baroului de avocați din Chișinău Emanoil Ploșnița.

Potrivit lui Emanoil Ploșnița, maratonul este organizat pentru a da un semnal societății că avocații sunt pentru combaterea corupției din sistemul judecătoresc și că mita nu este acceptată de ei. Cursa va tine atâta timp cât va rezista la alergat ultimul participant. Premii pentru aceștia nu sunt prevăzute. După desfășurarea maratonului toți sunt invitați la o cafea. Tot astăzi, 9 septembrie, Uniunea Avocaților organizează ziua ușilor deschise. Avocații și avocații stagiari sunt invitați, de către președinta Uniunii Nina Lozan tot la o cafea, pentru a schimba impresii, a împărţi bucuria de a fi avocați și pe cea de a-și vedea colegii.

„Vă urez tenacitate și perseverență în exercitarea profesiei nobile, chiar dacă situația, realitatea și condițiile nu sunt întotdeauna prielnice pentru a ne manifesta plenar, acestea fiind dictate de același sistem rigid în care legile se respectă în continuare doar selectiv, în care avocatura mai are până a fi recunoscută parte egală în actul de justiție, în care deciziile continuă a fi luate nu numai în instanța de judecată”, se spune în mesajul de felicitare al Ninei Lozan, transmis avocaților cu prilejul zilei profesionale.

În Republica Moldova activează peste două mii de avocaţi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6275 -0.3271%
USD USD 16.8512 -0.0949%
RUB RUB 0.2979 -0.0336%
RON RON 4.4163 -0.5450%
UAH UAH 0.5840 -0.2562%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile