Logo Realitatea.md

Ziua Internațională a Păcii, la Chișinău! Alexandru Jizdan: „Sper că vom avea rațiunea de a păstra pacea, nu de a o redobândi prin război” (VIDEO; FOTO)

21 Septembrie 2016, 21:20 // Societate

Au luptat pentru pace, iar acum pledează pentru bunăstarea țării. Mai mulți veterani de război, alături de studenții Academiei Militare și elevi din capitală au mărșăluit prin Piața Marii Adunări Naționale, de Ziua Internațională a Păcii. Participanții la eveniment și-au propus, astfel să promoveze o societate fără ură și violență.

Embed:

„Noi vrem să trăim bine cu toată lumea care ne înconjoară. În special, cu Federația Rusă. Vrem să demonstrăm încă o dată Federației Ruse că aici sunt oameni pașnici. Și altor state care sunt în război vrem să le demonstrăm că războaiele nu aduc la nimic, decât la distrugere, foame, frig și la mare nevoi. Doamne ferește”, spune Anatolie Caraman, preșeintele „Tiras-Tighina”. 

„Am o nepoțică, acum fiica mea e gravidă și o să-mi aducă altă nepoțică, nora e gravidă și o să-mi aducă un nepoțel. Eu vreau ca ei să trăiască în liniște. Ca tăticul lor, feciorul meu, să nu plece la război ca mine, dar să-și crească copiii, să servească patria”, a declarat Ghenadir Cosovan, președintele Asociației „Credință Patriei”. 

Prezent la eveniment, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a menționat că această zi este un prilej pentru ca toți cei care locuiesc în țara noastră să-și unifice eforturile pentru menținerea liniștii în societate: „Republica Moldova are experiența nefastă din 1992. Sper eu că vom avea rațiunea de a păstra această pace, nu de a o redobândi prin conflicte sau prin război”, a declarat ministrul.

Cu această ocazie, mai mulți elevi din capitală au format o inimă în Piața Marii Adunări Naționale, căci, spun ei, dragostea este cea care poate conduce la încetarea focului în întreaga lume: „Astăzi e important să ne amintim că pacea e o valoare sacră pe care trebuie să o purtăm în sufletele noastre. Reprezentăm dragostea de pace, credința noastră, a neamului românesc”, spune o elevă. 

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită pe 21 septembrie. Această zi a fost marcată pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice si militare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5662 -0.4877%
USD USD 17.7303 0.0090%
RUB RUB 0.2870 0.1745%
RON RON 4.0937 -0.5055%
UAH UAH 0.7260 0.0276%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile