Logo Realitatea.md

Ziua internaţională a pisicilor: Știai că cea mai mică pisică din Africa pare drăguță, dar este cea mai periculoasă din lume? VIDEO

08 August 2018, 16:03 // Life

Ziua internaţională a pisicii, sărbătoarea dedicată celui mai popular animal de companie din lume, este celebrată pe 8 august. Legătura dintre om şi pisică este veche, de peste 9.000 ani. 

Iflscience.com estimează că în prezent numărul lor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane, în timp ce cute-calendar.com precizează că în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

Plină de afecţiune şi energie, inteligentă şi dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu şi devotată faţă de stăpâni, pisica a devenit un companion excelent pentru tot mai mulţi oameni.

Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului, potrivit site-ului daysoftheyear.com.

Știai că cea mai mică feline din Africa este totodată cea mai periculoasă la propriu? Are un instinct fantastic și își si folosește calitățile la maxim.

Rata de succes la vânătoare este de 60%. Este mai mult de jumătate. Dacă ar vâna numai păsări, din 100 ar mânca 60. Este vorba despre pisica lui Geoffroy.

Video: BBC News

Pisica este renumită și pentru torsul ei specific. Sunt multe teorii legate de acest tors: unii oameni de ştiinţă au susţinut că este produs prin vibrarea corzilor vocale. Este considerat relaxant şi cu un efect de calmare a durerilor acuzate de stăpân atunci când pisica este în preajmă şi practică respectivul procedeu de tors. De asemenea, studiile arată că şi copiii crescuţi în case unde există pisici au rezistenţă mai mare la alergii sau astm.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6939 -0.2977%
USD USD 17.5518 -0.3678%
RUB RUB 0.2787 -0.3575%
RON RON 4.1700 -0.1150%
UAH UAH 0.6847 1.2570%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile