Logo Realitatea.md

Ziua Mediului, marcată azi la Chișinău! Muzică, ședințe foto, ateliere și alte surprize vă așteaptă în parcul Valea Morilor

05 Iunie 2016, 11:51 // Societate

Astăzi, 5 iunie, este sărbătorită Ziua Mediului. Sărbătoarea va fi marcată la Chișinău printr-un concert în parcul Valea Morilor, în scuarul din preajma Teatrului de Vară. Programul evenimentului, care se va începe la ora 14:00, prevede un life-mix de Cristofor Aldea-Teodorovici, odihnă, comunicare, ședințe foto tematice, ateliere pentru copii și maturi, expoziție cu vânzare, cadouri ș.a.

Foto: financiarul.ro

În fiecare an, în cadrul Progranului Națiunilor Unite pentru Mediu, Ziua Mondiala a Mediului este organizată în jurul unei teme cu un interes deosebit pentru beneficiul pentru mediul înconjurător. Anul acesta Ziua Mediului va fi marcată sub sloganul "Go Wild Life": “Toleranță zero pentru comerțul ilegal cu specii sălbatice”, anunță Ministerul Mediului.

„Ziua Mondială a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acțiunile antropice asupra naturii, dar și măsurile pe care trebuie să le întreprindem pentru a reface ceea ce nepăsarea și inconștiența au distrus. E timpul să conștientizăm că trebuie să păstrăm Pământul o planeta vie, să reducem poluarea, să producem energie din surse regenerabile, să păstrăm resursele naturale. Ziua Mediului reprezintă un semnal binevenit și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, gestionarea chibzuită a bogățiilor, pe care avem datoria de a le lăsa nealterate generațiilor viitoare”, se spune în mesajul transmis de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

„Sunt convins că succesele se datorează contribuției majore a lucrătorilor din domeniu, susținute de profesionalism, perseverență și atitudine civică. În fiecare zi, am ocazia să apreciez aportul colegilor, capacitățile organizatorice pe care le manifestă, eforturile susținute întru gestionarea corectă și eficientă a mediului și funcționarea mecanismului de protecţie a naturii”, a continuat ministrul în mesajul său prin care și-a felicitat totodată colegii săi, care activeză în domeniul protecției mediului.

Pe 5 iunie, anul 1972, la Stockholm a fost convocată Conferinţa mondială pentru mediu cu genericul „O singură planetă”. Reprezentanţii celor 113 state participante la acest eveniment au discutat principalele pericole care afectează sănătatea Terrei şi au susţinut propunerea de a constitui în cadrul Organizației Națiunilor Unite a unui program pentru mediu – care astăzi îl numim  Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Cu această ocazie data de 5 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Mediului, care se marchează în fiecare an de întreaga omenire, fiind totodată cel mai important eveniment din calendarul de mediu. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile