Logo Realitatea.md

”Afacere” cu arme, muniții și droguri, aduse din Transnistria, dată peste cap! Treisprezece percheziții și trei persoane reținute (VIDEO)

20 Mai 2019, 12:17 // Societate

Ofițerii Direcției misiuni speciale (DOS) ai Inspectoratului Național de Investigații și procurorii PCCOCS au deconspirat un grup de persoane din orașul Ștefan Vodă și din Chișinău, suspecte de păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor aduse prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă. Indivizii mai sunt suspecați, de asemenea, și de trafic de droguri.

Gruparea a fost documentată de către ofițerii de investigație timp de mai multe luni.

Un agent sub acoperire a achiziționat câteva grenade explozibile de model F-1, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

Au urmat 13 pecheziții în Chișinău, Ialoveni și Ștefan Vodă, în casele și mașinile figuranților. În urma acestora, au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane ect), telefoane mobile ce aparțin figuranților.

Obiectele au fost expediate Centrului tehnico-criminalistic, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi emitere a rezultatelor finale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor.

Trei  persoane cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani,  sunt reținute. Suspecții sunt cercetați penal pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și  pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile