Logo Realitatea.md

„Au plecat, ca să revină”. Doi primari PDM din raionul Soroca, care au părăsit recent partidul, s-au întors. Argumentul acestora (DOC)

21 Ianuarie 2021, 10:56 // Politica

Doi primari democrați din Soroca au revenit în Partidul Democrat, după ce săptămâna trecută ar fi fost impuși să semneze o declarație de părăsire a partidului, anunță astăzi PDM. Este vorba de Victor Mutruc, primar al satului Egoreni, și Iurie Marian, primar al satului Rudi.

Foto: PDM

Primarii cer președintelui țării și prim-ministrului să intervină pentru încetarea intimidărilor și tragerea la răspundere a funcționarilor publici care fac presiune pe membrilor Partidului Democrat.

Precizăm că, la 15 ianuarie curent, opt primari și un consilier democrat au părăsit Organizația Teritorială a Partidului Democrat din raionul Soroca. Decizia lor a fost motivată atunci de regresul vizibil al conducerii partidului de la valorile și obiectivele PDM.

Ulterior, peste câteva zile, PDM a venit cu o reacție, unde a menționat că asupra primarilor, care au părăsit formațiunea s-au făcut presiuni și au fost impuși să părăsească partidul de către unii funcționari de rang înalt din Soroca. PDM afirmă că un grup de persoane afiliate PSRM, însoțite de un deputat „neafiliat” și reprezentantul Guvernului în teritoriu Valdimir Ceban, i-au intimidat și constrâns să-și suspende calitatea de membru PDM.

La 19 ianuarie curent, membrii Organizației Teritoriale PDM Soroca au semnat o adresare către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, în care reclamă abuzuri şi presiuni pe care funcționarii publici le-au făcut asupra echipei organizației din Soroca.

Doc: PDM
Citeste tot despre: PDM, primari, Soroca
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile