Logo Realitatea.md

„Coincidență”. Dodon susține decizia PSRM de a face coaliție cu PDM și gândește exact ca și socialiștii

04 Martie 2020, 16:10 // Politica

Președintele țării, Igor Dodon, și liderul socialiștilor, salută decizia Consiliului Republican al PSRM privind crearea unei coaliții cu Partidul Democrat, deși anterior se arăta categoric împotrivă la această inițiativă.

„Salut decizia adoptată de Consiliul Republican al PSRM de a iniția dialogul politic în Parlament pentru a asigura stabilitatea politică și o guvernare eficientă pe termen lung. În vizitele săptămânale pe care le fac în teritoriu oamenii îmi spun că sunt revoltați de probabilitatea de a avea alegeri anticipate și cer partidelor să respecte votul primit, să lucreze în Parlament, nu să lupte pentru a declanșa noi alegeri. Astfel, decizia PSRM de a evita anticipatele este una de responsabilitate politică și în acord cu așteptările cetățenilor”, a scris Dodon pe Facebook.

Dodon spune că va susține și va oferi sprijin la crearea oricărei coaliții.

„Ca Președinte al Republicii Moldova voi sprijini orice coaliție care va avea ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor. Am susținut deplin și coaliția anterioară între PSRM și Blocul ACUM, chiar dacă erau partide cu viziuni politice foarte diferite, însă am considerat și consider în continuare că pe primul plan trebuie puse interesele tuturor cetățenilor, trebuie să încetăm să divizăm țara pe criterii geopolitice false sau interese de partid.

Regret că liderii Blocului ACUM se luptă acum între ei care să candideze la prezidențiale, în loc să se concentreze pe problemele prioritare ale cetățenilor, să meargă la dialog cu PSRM și să formeze o coaliție stabilă de guvernare. Alternativa pe care ei o propun, alegerile parlamentare anticipate, este una împotriva voinței cetățenilor. De aceea fac un nou apel la toate partidele parlamentare ca în activitatea lor să pună pe primul plan rezolvarea urgentă a problemelor cu care se confruntă cetățenii, nu rezolvarea unor interese de partid.

În cazul unui răspuns negativ dat eforturilor PSRM de a crea o majoritate politică stabilă,

partidele care nu vor accepta dialogul din parlament sau vor bloca activitatea guvernului, urmează să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, dar și efectele negative generate de criza politică și socială pe care o creează”, se mai menționează în mesajul șefului statului.

Amintim că, PSRM a anunțat că, astăzi, a convocat Consiliul Republican pentru a discuta strategia politică și acțiunile pentru perioada următoare. Socialiștii au analizat activitatea partidului în Parlament și Guvern, modul în care poate fi eficientizată aceasta, dar și modalitatea prin care poate fi întărit suportul politic acordat echipei guvernamentale. În rezultat, au decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM.

CITEȘTE ȘI:

Ce ministere și instituții de stat ar urma să le revină PDM-ului în cazul coaliței cu socialiștii

PSRM a decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM, în baza acordului semnat anterior cu ACUM

Reacția PAS la invitația PSRM către PDM de a crea o coaliție: Are de ales între reformare sau anexare

Citeste tot despre: Igor Dodon, PDM, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile