Logo Realitatea.md

„Cristinuța”, obligată de Consiliul de Egalitate să scoată din comercializare pufuleții cu ambalaj sexist

23 Octombrie 2019, 10:26 // Societate

Consiliul pentru Egalitate a emis o decizie prin care obligă „Cristinuța” să retragă din comercializare ambalajul sexist și să depună toată silința să nu mai ajungă în situații similare în viitor. Compania însă se pare că nu este de acord, cel puțin asta reiese din declarația cunoscutei vloggerițe și expertei în egalitate de gen, Alina Andronache.

Cu ceva timp în urmă, Alina Andronache, împreună cu Elena Ratoi, Elena Nofit, Anna Susarenco și Victoria Puiu, activitatea cărora la fel este cunoscută datorită implicării în combaterea mesajelor discriminatorii și sexiste, au recomandat companiei să scoată cutiile cu pufuleți cu un ambalaj sexist.

Grupul a explicat că ambalajul promovează sexualizarea precoce a fetelor și este interzis de lege, având în vedere că produsul este unul pentru copii și se produce în cantități foarte mari. 

A fost dat și un termen de 30 de zile, dar compania nu a reacționat nici măcar cu un răspuns, fapt ce le-a făcut pe experte să se adreseze la Consiliul pentru Egalitate cu o cerere.

Atunci, administrația compania a declarat că nu înțelege din ce considerente ar trebui „la cerința unor terți” să-și retragă produsul său la insinuări și acuzări neîntemeiate.

„Compania producătoare a ținut să ne amenințe pe noi prin acea scrisoare că pentru denunțuri calomnioase și denigrante intervine răspunderea juridică. Pe 18 octombrie 2019 a avut loc ultima ședință în care reprezentanții companiei producătoare ne-a amenințat, ne-a insultat și ne-a intimidat deja în persoană chiar în fața membrilor Consiliului pentru Egalitate”, a dezvăluit Alina Andronache.

Decizia Consiliului este cu drept de atac în instanță - un drept prevăzut.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile