Logo Realitatea.md

„Devotat Republicii Moldova”! Reportaj foto și video de la depunerea Jurământului Polițistului

29 Octombrie 2020, 14:15 // Actualitate

La Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI a avut loc ceremonia solemnă de depunere a jurământului polițistului, de 115 studenți. Viitorii polițiști au jurat onestitate și devotament pentru apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor și integrității Republicii Moldova.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, și-a exprimat admirația și respectul față de tineri care au ales profesia de polițist, menționând că aceasta nu este una ușoară și necesită multă ambiție și curaj. Totodată, a dorit proaspeților studenți succes pe tărâmul cunoștințelor și ani frumoși de studenție, amintindu-și de perioada în care a fost student al acestei instituții și momentul în care acum 30 de ani a depus jurământul pe același platou.

„Suntem prezenţi la o solemnitate deosebită în rezultatul căreia se întăresc şi se consolidează rândurile apărătorilor ai ordinii de drept din cadrul Ministerului Afacerilor Interne,  un eveniment marcant în cariera fiecărui funcţionar public cu statut special. Adresez cuvinte de susţinere corpului profesoral-didactic al instituţiei, care promovează atât însuşirea cunoştinţelor de specialitate, cât şi sentimentul profund al dragostei faţă de ţară şi valorile noastre naţionale”, a menționat Pavel Voicu.

Cu un mesaj de felicitare pentru noua generație de studenți a venit și rectorul Academiei, Dinu Ostavciuc, reiterând despre faptul că instituția pe care o conduce este una bazată pe valori și tradiții consolidate în timp, cu experiență de 30 de ani de la fondare, cu profesori bine pregătiți care vor oferi toată priceperea și pregătirea teoretică și practică.

Orchestra Model a IGC, condusă de dirijorul, Oleg Cazacu împreună cu studenții au intonat imnul de Stat, echipa port drapel a Gărzii de Onoare a depus jerbe de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Jurământul a fost depus de către 115 de tineri, 29 de fete și 86 de băieți, care urmează să-și facă studiile la Facultatea de Drept și  Facultatea de Securitate Civilă și Ordine Publică, din cadrul Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” a MAI.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile