Logo Realitatea.md

„Este o comandă politică!” Reacția președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc

07 Aprilie 2021, 16:29 // Actualitate

Condamnăm acțiunile abuzive ale procurorilor și cerem eliberarea lui Tudor Balan, așa a comentat Gheorghe Cavcaliuc, președintele PACE, anunțul Procuraturii Generale despre reținerea colegului său de partid, cel care l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru. Cavcaliuc susține că ar fi vorba de o comandă politică.

„Cum și era de presupus, „cumătrul” și în acest caz a intervenit la procurorii care l-au reținut abuziv, pe președintele PACE OT Sîngerei, dl Tudor Balan. 

Pentru o acțiune politică care a avut drept scop sensibilizarea societății asupra sistemului putred și corupt utilizat în interesul propriu de către funcționarii publici.
  • Condamnăm acțiunile abuzive ale procurorilor din Sîngerei, în special a procurorului Zaharia, care acționează la comanda politică și cerem eliberarea imediată a deținutului politic, dl Tudor Balan;
  • Totodată, cerem procurorilor să ne informeze despre măsurile luate în cazul sesizării de către PACE, despre faptul că mai mulți funcționari publici, făcând abuz de funcția deținută, s-au vaccinat ei, rudele și prietenii lor, cu vaccinul destinat medicilor.” a scris pe Facebook Cavcaliuc.
Pe rețelele de socializare, Cavcaliuc susține că „Echipa PACE reiterează că vom lupta până la capăt cu funcționarii corupți și birocrați, pentru medici, profesori, bătrâni și cerem eliberarea imediată a deținutului politic dl Tudor Balan. Sesizăm pe această cale, toate instituțiile internaționale și misiuni diplomatice acreditate la Chișinău, să monitorizeze și să intervină în acest caz” a coinchis liderul PACE.
 
CITEȘTE ȘI:
 
 
Citeste tot despre: incident, PACE, Sîngerei, verde de briliant
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile