Logo Realitatea.md

„Îmi spune Pavel...” Cum a reacționat ministrul de Interne la informația despre nepotul socialistului Furculiță

09 Noiembrie 2020, 14:01 // Societate

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a venit cu o reacție la secvența audio publicată de Nordnews.md despre Sergiu Gorea, nepotul Ludmilei Furculiță, soția deputatului PSRM Corneliu Furculiță. Tânărul de 28 de ani - fiul lui Vasilii Gorea, șeful Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din Bălţi și consilier raional de Fălești - a fost prins beat la volan. Articolul sursei citate este despre cum rudele l-ar ajuta să scape de dosar penal și să se aleagă doar cu o amendă, cu posibilitatea de a păstra permisul de conducere la el. 

În una din secvențele audio publicate de colegii de la Nordnews.md, este și o discuție telefonică despre care se scrie că ar fi între nimeni altul decât ministrul Pavel Voicu și tânărul Sergiu Gorea.

„Nu am fost implicat în acțiuni ilegale și nu am făcut abuz de funcția deținută în perioada activității de ministru și consider aceste materiale apărute în presă informații false menite să ducă în eroare opinia publică”, a reacționat ministrul.

În același timp, nu neagă existența unui dialog, ci menționează că este vorba despre o înregistrare ruptă din context: „Voi insista asupra unei anchete care să verifice aceste interceptări telefonice, legalitatea lor și scopul. Este vizibilă interpretarea acestor comunicări și ruperea din context a unor informații, dar cu regret unele mijloace de informare nu au verificat cu atenție sursele pe care le au și interesele lor ascunse”.

„Reiese clar că în rezolvarea acestui caz s-a implicat și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Acesta l-ar fi sunat pe tânăr, prezentându-se „Pavel” și spunându-i că are numărul lui de la Cornel Dimitrievici (nota red. – Corneliu Furculiță), ca să-l întrebe mai multe detalii despre caz, pentru a rezolva situația.

Tânărul recunoaște că a băut bere până după miezul nopții și a dormit doar câteva ore. La care, interlocutorul cu voce asemănătoare cu cea a ministrului MAI, după ce l-a întrebat toate detaliile și i-a explicat cum se bea: „Rachiul iese repede… În vreo două-trei ore, în cinci ore iese vinul și în șapte iese berea”, i-a cerut să-l telefoneze, îndată ce va fi chemat la audieri”, au scris jurnaliștii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile