Logo Realitatea.md

„M-a lovit cu mașina un tânăr cu permisul de conducere, cumpărat de la mine, cu doi ani în urmă...” (VIDEO)

20 Septembrie 2018, 11:25 // Societate

„Mă numesc Roman, am 53 de ani, am studiat Dreptul. Am aplicat la mai multe joburi, dar n-am reușit. Apoi, prin relații diferite, am ajuns să vând permise de conducere, false...”, așa își începe mărturiile eroul spotului social „Corupția ucide - la propriu”, lansat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), cu scopul de a sensibiliza societatea cu privire la fenomenul corupției.

Captură video

„Spotul social are menirea să sporească gradul de informare, conştientizare şi responsabilizare a cetățenilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea faptelor de corupţie. Filmulețul ilustrează povestea unui cetățean ajuns în fața Judecății de Apoi din cauza unui caz ordinar de corupție și sugerează faptul că urmările unui act de corupție lovesc în societate și nu-i ocolește nici pe autorii acestor acte”, explică esența spotului reprezentanții Centrul de Resurse Juridice.

„M-a lovit cu mașina un tânăr cu permisul de conducere, cumpărat de la mine, cu doi ani în urmă...”, spune eroul spotului despre moartea sa. 

Video: CRJM

Spotul a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea societății civile din Moldova pentru a cere justiție" cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA/Biroul Internațional pentru Justiție Penală și Aplicarea Legii al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile