Logo Realitatea.md

„Mâna dreaptă” a lui Veaceslav Platon, reținut la Kiev! Va fi extrădat în R. Moldova și tras la răspundere pentru infracțiuni grave

22 Iunie 2018, 17:40 // Actualitate

Alexandru Balic, persoana apropiată  lui Veaceslav Platon, a fost reținut la Kiev, Ucraina, de către angajații Serviciului de Stat al Infracțiunilor Economice. De menționat că Balic este cetățean al Republicii Moldova și acum trei ani a fost dat în căutare internațională de către Interpol, scrie uazmi.org.

„Mâna dreaptă” a lui Veaceslav Platon a fost arestat și urmează a fi extrădat în Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere penală pentru un șir de infracțiuni grave pe teritoriul Moldovei.

De asemenea, Alexandru Balic este cercetat de instituțiile de aplicare a legii din Ucraina pentru posibila implicare și comiterea infracțiunilor pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit sursei, Balic este un membru al grupului criminal organizat în Republica Moldova de către Veaceslav Platon, care a fost reținut la Kiev pe 25 iulie 2016 și extrădat în Republica Moldova.

Se presupune că Balic a preluat administrarea grupului criminal după arestarea lui Platon.

Realitatea.md menționează că Veaceslav Platon a fost învinuit de procurorii anticorupție în dosarul BEM. Mai exact, acesta ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei. Pe numele lui Veaceslav Platon a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile și a fost dat în căutare internațională.

În aceeași zi, omul de afaceri a fost reținut de către angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei și procurori. Acesta a fost încătușat în apropierea unui complex de birouri din capitala ucraineană, Kiev.

În seara zilei de 29 august 2016, Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova. Imediat după predarea acestuia autorităţilor de la Chişinău, procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirea. 

Investigație: Veaceslav Platon ar fi beneficiarul tuturor companiilor implicate în ”Laundromatul Rusesc” și în ”Furtul miliardului”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile