Logo Realitatea.md

„Minune”! Ilan Șor a semnat un proiect de hotărâre prin care se propune crearea unei Comisii de anchetă în adresa lui Veaceslav Platon

27 Noiembrie 2020, 17:26 // Politica

Deputatul Ilan Șor, care a participat doar la câteva ședințe ale Parlamentului, după care a fugit din țară, a semnat ca prin minune un proiect de hotărâre privind instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară, din partea cetățeanului Veaceslav Platon, în special a neregulilor și practicilor contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul MoldasigS.A.

Acest lucru a stârnit nedumerirea deputatului PAS Dumitru Alaiba, care a declarat că „semnătura lui Ilan Șor ar fi fost falsificată, fapt ce presupune tragerea la răspundere penală, căci este fals în acte publice”.

„Sergiu Sîrbu prezintă acuma un proiect semnat inclusiv de Ilan Şor. L-am întrebat de câteva ori cum a semnat Şor acest document, dar nu am primit răspuns satisfăcător. Există suspiciuni rezonabile că fracțiunea Şor a înregistrat un proiect cu semnătură falsă. Dacă e aşa, e grav. Cred că e uşor de verificat şi de investigat. Scriem la procuratură”, a scris Alaiba pe Facebook.

Drept replică, autorul proiectului, liderul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, a spus că „totul este absolut legal, iar semnătura a fost aplicată de Ilan Șor exact cum o fac toți deputații – cu mâina și stiloul”.

Proiectul respectiv a stârnit în sala plenului replici acide între deputați, care s-au acuzat reciproc și și-au adus învinuiri și legături directe pe care le-ar avea cu Șor și Plahotniuc.

Într-un final, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat din cauza lipsei dorinței fracțiunilor de a-și delega deputați în cadrul comisiei. Doar PSRM, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și Partidul „Șor” au propus câte un deputat, însă, potrivit documentului este nevoie de nouă deputați, care ar reprezenta toate fracțiunile. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile