Logo Realitatea.md

„Nu fugiți”. Ion Chicu, după a treia eșuare de a-și asuma răspunderea în plen: „Vă aștept joi la locul de muncă, stimați deputați”

06 Iulie 2020, 22:20 // Politica

După ce a avut loc a treia eșuare de a-și asuma răspundere în plen Guvernul condus de Ion Chicu pe patru proiecte de legi, premierul a venit spre seară cu o reacție. Deși opoziția, în special Platforma DA și PAS, nu participă la ședințele plenare anume din cauză că se discreditează parlamentarismul, șeful Executivului i-a certat pe deputați. „Culmea ridicolului și iresponsabilității în Parlamentul Republicii Moldova”, așa și-a început postarea plasată pe contul său de Facebook.

„Deja trei ședințe la rând sunt boicotate de unii deputați trimiși de Oameni în parlament să muncească, nu să fugă de prim-ministru. Firește, deoarece promovez proiecte absolut necesare pentru Oameni, voi merge în Parlament și joi și vineri, și de oricâte ori va fi necesar. Ia să vedem cât vor fugi de mine...”, a declarat Ion Chicu, fără să precizeze cauza pentru care deputații „ar fugi” de el.

„În acea rectificare sunt incluse 175 mln.lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal în educație. Dacă din cauza voastră, stimați deputați, în august sau septembrie profesorii nu primesc salarii, asumați-vă. Dacă se ajunge la așa situație, vă promit că rămâneți și voi fără finanțare. Așa, ca să "fiți alături de oameni"”, a încercat oficialul să-i motiveze pe deputați să vină la ședințe.

„Vă aștept joi la locul de muncă, stimați deputați. Nu fugiți”, a conchis acesta.

Este de menționat că unii deputați din opoziție au declarat că sunt de acord să susține proiectele de legi pentru care Guvernul vrea să-și asume răspundere, doar că pe procedură parlamentară legală, adică cu dezbateri în plen și modificări de rigoare.

Azi, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a arătat uimită că fracțiunile din opoziție așa și nu au de gând să participe la ședințele plenare, menționând că Biroul permanent se va întruni tradițional miercuri, 8 iulie, pentru a decide care va fi următoarea întrunire a Legislativului.

CITEȘTE ȘI:

Salarii dublate pentru medici! Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru PATRU proiecte de legi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile