Logo Realitatea.md

„O nălucă bântuie Parlamentul”. Deputat: Broșuri cu insulte la adresa României sunt distribuite angajaților statului de către susținătorii PSRM (VIDEO)

20 Februarie 2020, 17:18 // Politica

O broșură care denigrează și aduce insulte României, intitulată „Odă frăției române” este împărțită angajaților Parlamentului Republicii Moldova și angajaților din instituțiile statului, prin intermediul susținătorilor PSRM. Despre acest lucru a anunțat, deputatul Octavian Țîcu, la sfârșitul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului.

Embed:

Mai în glumă mai în serios, deputatul a declarat că, prin Parlament bântuie „o nălucă”, care distribuie o broșura ce este o „creație” antiromânească și antiunionistă. „Eu înțeleg resentimentele pe care le are PSRM față de România, dar fraților dacă urâți atât de mult România, nu îl mai trimiteți pe Vaniușa Ceban (n.r. Ion Ceban-primarul Chișinăului) pe la București pentru a cerși. În această cărțulie se aduc jigniri statului român și identității românești”, a spus Țîcu.

Deputatul a dat citire mai multor expresii și cuvinte ofensatoare care se aduc la adresa României. Printre acestea sunt: haimanale, lingăi, haite, debil la trup, călăi, frați ocupanți mai răi ca lupii, farisei mincinoși, haite de șacali, iude, bestii care urlă căruțași românoizi, tâlhari, trântori, cameleoni vicleni, bandiți, etc.

Autorul broșurei este un oarecare Gherasim Ghidirim, colonel în rezervă de securitatea statului. Octavian Țîcu consideră că este un preudonim, pe care-l protejează PSRM.

Parlamentarul a solicitat ca Secretariatul Parlamentului să inițieze o anchetă internă pentru a depista cine distribuie aceste pliante printre angajații Legislativului și instituțiilor de stat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile